Ружић: Тренутно заражено око 2.000 запослених у просвети, иновираћемо семафор модел

13 септембра, 2021

Настава у школама по “семафор” моделу није пропала и ситуација уопште није алармантна, поручио је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић

Ружић је додао да су бројеви заражених ученика и наставника веома ниски.

Он је, одговарајући на питање новинара испред Института “Торлак” у коме је примио трећу дозу вакцине против ковида, рекао да се ни на који начин не размишља о прекидању образовно-васпитног рада на регуларан начин.

“Тренутно стање је реално и то је рефлексија разних годишњих одмора и одлазака на море, али образовни систем и даље показује највиши степен резистентности”, истакао је Ружић.

Министар је рекао и да су бројеви заражених ученика и наставника веома ниски.

“Што се тиче деце, то је испод један одсто, а код запослених у просвети, наставног и ванставног особља, то је неких 1,3 или 1,4 одсто. То је податак од пре три дана”, рекао је Ружић. Како је рекао, доста тога се појављује на друштвеним мрежама, где постоји, каже, много нејасноћа.

Како је у просвети запослено око 150.000 људи, једноставном рачуницом долазимо до податка да је 1,4 одсто око 2.100. Толико, тренутно, има заражених наставника, по речима министра.

Министар је истакао је да ће “семафор” модел бити иновиран у складу са ситуацијом на терену и да ће данас имати састанак са представницима Института “Батут”, како би се утврдило на који начин ће се то учинити.

“Не очекујем претеране проблеме, али вакцинација је једини лек”, нагласио је Ружић.

Каже и да је вакцинисано око 52 одсто просветних радника, те изразио наду да ће се ускоро достићи број од 57-58 одсто. “Али ни то не значи много, није довољно. Сматрам да је најважније да сви схвате колико је важно бити одговоран и солидаран”, рекао је Ружић.

Извор: Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Ружић: Тренутно заражено око 2.000 запослених у просвети, иновираћемо семафор модел"

  1. Aleksa каже:

    Pa sad ne znam da li je mnogo ili malo posle 3 dana rada da bude zaraženo 3 učitelja od 12?
    Po mojoj računici to je mnogo. A na 150 hiljada nije.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама