Ружић: Веома нам је важно да запослени у просвети унапређују своја знања и да буду мотивисани

7 новембра, 2022

Министар просвете Бранко Ружић честитао је данас свим просветним радницима у Србији њихов празник – Дан просветних радника, који се обележава 8. новембра.

“Овај позив је посебан, јер учитељи и наставници имају велику улогу у одрастању деце и изградњи њихових система вредности, али и у преношењу знања. Свакога дана се потврђује одговорност, важност и сложеност посла којим се бавите, јер активно учествујете и изградњи будућности наших младих. Сигуран сам да се за овај племенити и захтеван позив могу определити само они који имају високо развијен осећај хуманости, емпатије и друштвене одговорности. Данашњи дан је и прилика да се сви подсетимо племените мисије овог позива и да истакнемо значај просветних радника у друштву. Сматрам да је важно да се ставови и мишљења наставника о свим променама у образовању јасно чују. Веома нам је важно да запослени у просвети континуирано унапређују своја знања и да буду професионално мотивисани.

Желим да се у своје лично име и у име министарства захвалим за ваш рад, труд, стрпљење, љубав и разумевање које пружате својим ученицима“.

Извор: РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


5 коментара на "Ружић: Веома нам је важно да запослени у просвети унапређују своја знања и да буду мотивисани

 1. Prosvetar каже:

  Demagogija. Podignite plate, porašće i motivacija.

 2. Ccc каже:

  Zato su svi izašli na ulicu,jer lepo brinete o njima.
  A gde spadaju vaspitači?? Kojoj kategoriji pripadaju???

 3. Goca каже:

  Gospodine ministre, najbolje ćete nas motivisati povećanjem plata od minimum 20%, da se osećamo kao normalni građani, do 50% ne bi li se osećali kao akademski građani, jer su nam plate niže i od konobarskih. Samo nemojte sad reći da pređemo u konobare, jer ako je cilj države da izgubimo sve nastavnike jer joj ne trebaju, kažite jasno da znamo na čemu smo.

 4. Svetlana каже:

  Motivisani???!!!
  Zatrpani su papirologijom. Više su administrativni radanici nego prosvetni radnici. Sve je bitnije od nastave i onoga što su deca usvojila ili nisu usvojila. Žalosno

 5. Jedna mama каже:

  Ministre, povećajte plate prosveti. Trojkaši idu na učiteljske škole, šta vam to govori!!!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама