Ružić: Veoma nam je važno da zaposleni u prosveti unapređuju svoja znanja i da budu motivisani

novembar 7, 2022

Ministar prosvete Branko Ružić čestitao je danas svim prosvetnim radnicima u Srbiji njihov praznik – Dan prosvetnih radnika, koji se obeležava 8. novembra.

“Ovaj poziv je poseban, jer učitelji i nastavnici imaju veliku ulogu u odrastanju dece i izgradnji njihovih sistema vrednosti, ali i u prenošenju znanja. Svakoga dana se potvrđuje odgovornost, važnost i složenost posla kojim se bavite, jer aktivno učestvujete i izgradnji budućnosti naših mladih. Siguran sam da se za ovaj plemeniti i zahtevan poziv mogu opredeliti samo oni koji imaju visoko razvijen osećaj humanosti, empatije i društvene odgovornosti. Današnji dan je i prilika da se svi podsetimo plemenite misije ovog poziva i da istaknemo značaj prosvetnih radnika u društvu. Smatram da je važno da se stavovi i mišljenja nastavnika o svim promenama u obrazovanju jasno čuju. Veoma nam je važno da zaposleni u prosveti kontinuirano unapređuju svoja znanja i da budu profesionalno motivisani.

Želim da se u svoje lično ime i u ime ministarstva zahvalim za vaš rad, trud, strpljenje, ljubav i razumevanje koje pružate svojim učenicima“.

Izvor: RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


5 komentara na "Ružić: Veoma nam je važno da zaposleni u prosveti unapređuju svoja znanja i da budu motivisani

 1. Prosvetar kaže:

  Demagogija. Podignite plate, porašće i motivacija.

 2. Ccc kaže:

  Zato su svi izašli na ulicu,jer lepo brinete o njima.
  A gde spadaju vaspitači?? Kojoj kategoriji pripadaju???

 3. Goca kaže:

  Gospodine ministre, najbolje ćete nas motivisati povećanjem plata od minimum 20%, da se osećamo kao normalni građani, do 50% ne bi li se osećali kao akademski građani, jer su nam plate niže i od konobarskih. Samo nemojte sad reći da pređemo u konobare, jer ako je cilj države da izgubimo sve nastavnike jer joj ne trebaju, kažite jasno da znamo na čemu smo.

 4. Svetlana kaže:

  Motivisani???!!!
  Zatrpani su papirologijom. Više su administrativni radanici nego prosvetni radnici. Sve je bitnije od nastave i onoga što su deca usvojila ili nisu usvojila. Žalosno

 5. Jedna mama kaže:

  Ministre, povećajte plate prosveti. Trojkaši idu na učiteljske škole, šta vam to govori!!!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama