Sajam knjiga Kreativnog centra – više od 1000 knjiga na popustu od 30%

24 oktobra, 2021

Od 22. oktobra do 5. novembra, na sajtu www.kreativnicentar.rs, kao i u knjižarama u Beogradu (Makedonska 30 i Uroša Martinovića 12) i u Nišu (Sinđelićev trg 19), čitaoce očekuje SAJAM KNJIGA KREATIVNOG CENTRA! U tom periodu više od 1000 izdanja tog izdavača biće na popustu od 30%. Za sve one koji tokom sajamskih dana preko sajta www.kreativnicentar.rs naruče knjige u vrednosti većoj od 1000 dinara, isporuka na teritoriji Srbije biće besplatna!

Tokom trajanja sajma čitaoce očekuju preporuke knjiga na sajtu ovog izdavača, kao i radionice za decu koje će biti realizovane u knjižarama.

Roditelji, učitelji i vaspitači biće u prilici da učestvuju na besplatnim vebinarima koji će biti održani preko aplikacije Zoom:

U sredu, 27. oktobra, u 19 časova, psiholog Nevena Lovrinčević predstaviće svoj priručnik Efikasna komunikacija u vrtiću. Svrha te knjige jeste da pomogne vaspitačima u tome da što efikasnije reaguju u nepredviđenim, zahtevnim situacijama. Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE.

Autorka Zorica Nobl predstaviće učiteljima svoju knjigu Super zadaci, super prvaci! u utorak, 2. novembra, u 19 časova. Ova radna sveska, namenjena učenicima prvog razreda osnovne škole, sadrži veliki broj tematski grupisanih zadataka koji su su osmišljeni tako da decu podstiču da samostalno i aktivno dolaze do rešenja problemskih situacija. Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE.

U četvrtak, 4. novembra, u 19 časova, biće održan vebinar Pomozite detetu da uči bolje i da bude samostalno, na kome će psiholog Vesna Janjević Popović predstaviti roditeljima izuzetno koristan priručnik Učim da bolje učim. Za starije osnovce. Neka od pitanja koja deca i roditelji često sebi postavljaju, a ovaj priručnik, sa konkretnim savetima opisanim u više od 40 poglavlja daje odgovore na njih, jesu: Kako poboljšati pamćenje i koncentraciju? Kako raditi domaće zadatke delotvorno i bez stresa? Kako uspešnije rešavati kontrolne zadatke? Kako organizovati vreme da ga ostane dovoljno i za slobodne aktivnosti? Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE.

Preporučujemo vam nekoliko novih izdanja Kreativnog centra:

Mali vrt

Vrtić je u knjigama iz serijala Mali vrt predstavljen kao zajednica dece i vaspitača, u kojoj je svaki dan po nečemu poseban. U knjizi Žuti kolač s višnjama opisane su pripreme za spravljanje kolača, kao i osećaj zadovoljstva zbog uspešno obavljenog posla – ovaj slatki dan proslavljen je u Malom vrtu uz čak dva pleha kolača s višnjama! U priči Let na ko bajagi Mars saznaćemo kako je proteklo uzbudljivo putovanje u raketi koju su mališani cele nedelje pravili od kartona i ukrasnih papira. Dogodovštine vrtuljaka i vrtlara nastaviće se i u trećoj slikovnici iz ovog serijala – Tri princeze. Nova edicija sigurno će obradovati vaspitače i roditelje, jer će biti dobar izbor za zajedničko čitanje s decom.

Uspavanka za Mesec

Zbirku Uspavanka za Mesec čini devet priča, u kojima pratimo sudbine različitih junaka – osim mišića Hranislava, mačke Elizabete i tužnog strašila u polju suncokreta, tu su i braća Igor i Luka, jedna riđokosa devojčica, vlasnica klempavog šteneta, ali i profesor Dragoman, koji svake večeri na različitim jezicima pozdravlja svoje sugrađane, slavni književni junaci koji žive na policama jedne gradske biblioteke, kao i mnogi drugi znani i neznani likovi jedne lepe varošice. Divnim stilom, jednostavnim i pomalo starinskim, onakvim kakav pamte nešto starije generacije iz knjiga svog detinjstva, Olivera Nedeljković tka ove priče, nežne poput mesečeve svetlosti. Ukrštajući priče na razmeđi između sna i jave, autorka nas podseća na to kako su detinjstvo i svet koji nas okružuje prepuni tajni i čudesne lepote.

Đura Hodalica

Đura Hodalica, glavni junak knjige, nije običan čvorak. Kao mali je ispao iz gnezda i nikad nije naučio da visoko leti, zbog čega su ga prozvali Hodalica. Mama se zbog toga mnogo plašila za njegovu budućnost, tata ga se stideo, drugovi su ga odbacili – pošto ni u svetu čvoraka, kao ni u svetu ljudi, nije lako opstati ako si drugačiji od ostalih. Pred čitaocima je kratki humoristički roman Ante Tomića sa ilustracijama Dobrosava Boba Živkovića koji ima sve što dobar roman za decu treba da sadrži: junake s kojima se lako identifikujemo, uzbudljive avanture, mnogo humora i srećan kraj. Namenjen je čitaocima koji već samostalno čitaju, ali će u njemu podjednako uživati i drugi uzrasti, naročito roditelji malih čitača.

Bogovi

Zevs, Atena, Apolon, Edip, Medeja … poznata su imena koja bude maštu i uvode nas u svet bogova i junaka antičke Grčke. Sve je počelo pre više od dve i po hiljade godina. Tadašnja religija počivala je na kultu mnogobrojnih bogova i boginja. Grci su im gradili hramove, izrađivali njihove skulpture i slikali događaje iz njihovih života… A najviše su pripovedali o njihovim pustolovinama. Iz ove knjige saznajte sve o 40 bogova i boginja, junaka i junakinja grčke mitologije. Za svaku ličnost navedeni su njeni preci i potomci, saveznici i neprijatelji, osobine i ključni događaji u kojima je učestvovala. Ove fascinantne priče jedan su od ključeva za razumevanje književnosti i umetnosti.

Franc Kvaka. Pisac bez knjige

U ovoj briljantnoj knjizi tinejdžeri će čitati o životu slavnog (iako veoma mladog) mračnog pisca bez knjige – Franca Kvake. Saznaće sve o velikim poteškoćama s kojima se suočio tokom pisanja, a koje je snagom svoje volje uspeo da NE prevaziđe i NE savlada. Autorka nam otkriva put kojim prolazi većina pisaca, stvarajući ujedno urnebesno smešne situacije, u kojima njen junak uglavnom (ne) želi da se nalazi.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama