Само маме могу обавити све ово једном руком

Чувати децу  једном руком, а  другом кувати, јести, прати судове и чистити кућу могу само маме

Да жене за разлику од мушкараца имају способност обављања више ствари у исто време већ је свима познато, знате ли да маме имају још неке посебне способности?
45346_445951292145038_658688494_n
Прочитајте само неколико ствари које маме могу учинити служећи се само  једном руком док истовремено већ нешто обављају, најчешће док у крилу држе своје бебе.

Резуцкају поврће, пеку јаја, роштиљају…

Сигурно сте сто пута видели мамо како с једном руком меша храну која се пржи на шпорету док с другом руком држи дете. Маме могу на тај начин чак резатии и поврће, рецимо црвени лук. Слично је и с роштиљањем. Иако се чини прилично опасно, маме ће верујте, уколико је потребно, посао обавити без замерки служећи се само једном руком.

Успевају да се скину и обуку у јавном тоалтеу служећи се само једном руком

У граду сте и затребао вам је јавни тоалет. Уз то, у рукама носите бебу. Маме ће и тада успети обавити посао држећи с једном руком бебу док ће се с другом скинути, придржавати за плочице те обрисати и обући. Засигурно се ово неби усудио пробати нитко други осим мајке.

Разговарају  телефоном…

Можете ли то замислити? Дете с једне стране кука, плаче, вришти, мама држите телефон уз ухо с друге стране. Не, на телефону није бака или пријатељица коју могу замолити да назове касније већ докторица, сестра с наруџбеног шалтера, тета из пореске које су се напокон јавиле да реше важан проблем. Мама ће балансирати између уплаканог детета коме ће дати јести или га забавити играчком док ће истовремено пажљиво слушати другу особу. Ако је уз то потребно записати неки број, име или савет, а случајно у близини није папир. Верујте, маме ће се снаћи и у тој немогућој ситуацији…

Једу само једном руком…

Сигурно је код мама већина оброка поједена на брзину и то најчешће једном руком док с другом чувају своје бебице. Но, за разлику од других ситуација ова има једну предност! Има ли боља метода за дету од тога да једете једном руком? Тешко да се можете најести…

Умивају се, шминкају, облаче

Прање лица, зуби, шминкање и одевање. Да, све те ствари маме мале деце најчешће чине само с једном руком. Најтежи део је облачење , али маме су то већ одавно усавршиле…

Кувају и пију кафу…

Кава је код већине мама једноставно незаобилазна па у шали можемо рећи да би до ње дошле и без помоћи иједне руке. Иако поступак захтева неколико радњи, мамама то није никакав проблем учинити с једном руком…чак и с полуотвореним очима!

Усисавају, бришу прашину, перу судове, веш

Чишћења, усисавање, изношење смећа, брисање прашине, чишћење купатила … .Већина мама учинила је све те ствари небројено пута уз помоћ само једне руке. Постоји ли уопште неки посао који маме не могу обавити само с једном руком..?

Маме једном руком могу промијенити и пелену…

Само најбоље маме могу то учинити једном руком…Јесте ли ви можда једна од њих?

Извор: djecjaposla.com