Шарчевић: Ако треба лично ћу поднети тужбу због инцидента у Трговачкој школи

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је данас да се ово министарство интезивно бави проблемом насиља у школама, да је оформљено 36 нових тимова за борбу против насиља, као и да је у плану редизајнирање система на пољу законодавства и свих других области које нису довољно уређене.

Наставници Трговачке школе обуставили су наставу јуче у знак протеста

Шарчевић је рекао да је имао састанак са министром Бранком Ружићем и синдикатима, да је јуче постављен нови начелник Школске управе Београда и да ће то тело бити редефинисано.

– Ми смо подржали колектив, били смо тамо и ако нико не подигне тужбу, ја ћу лично – рекао је Шарчевић поводом инцидента у Трговачкој школи.
Прочитајте и Нов просветни закон у скупштинској процедури
ЂАK МУЧKИ НАПАО НАСТАВНИЦУ у Трговачкој школи, колеге протестују на улици, НЕМА НАСТАВЕ
Ученик те школе покушао је крајем септембра да удари једну професорку, у чему га је спречило обезбеђење, а затим је напао другу професорку језика јер, како наводе колеге нападнутих професорки, није положио поправни испит.
– Тог ученика је дотични бивши начелник Београдске управе уписао, па му је поништаван поправни, и тако даље. Дакле, силеџијство сваке врсте – рекао је Шарчевић и додао да ће наредних дана имати састанак са начелницима свих школских управа где ће тема бити примена новог Закона о основама система образовања и васпитања који, између осталог, предвиђа више нивоа праћења рада инспекција.

Миливојевић: Министарство треба да подржи, а не да „стално застрашује професоре и наставнике“

Kако је рекао, “оно што могу брзо да предузмем ја радим”.
– Послати су тимови свуда и инспекције и ми имамо капацитета то да радимо, имамо јако добре управе у, на пример, Kолубарском и Мачванском округу, али има и округа где ствари не ваљају – рекао је Шарчевић.
Извор: blic.rs