Šarčević: Kada se učenici u junu vrate u školske klupe imaju vremena za obnavljanje onoga što su učili

2 aprila, 2020

Ministar prosvete Mladen Šarčević istakao je da postoji dobar kontinuitet u nastavi i učenju, te da direktori škola mogu sa svojim timovima da vide jesu li deca preopterećena gradivom ili ne.

– Prve dve nedelje, što se tiče nastave na daljinu išle su u redovnom ritmu, ali je sada malo pojačano. Apelovao sam na svoje kolege da oni mogu da rade sa decom na daljinu, putem vibera, skajp učionice, itd. Psiholozi i pedagozi su takođe uključeni – rekao je Šarčević za Pink.

Napominje da je najvažnije da se održi kontinuitet redovne nastave, da za sve što je predviđeno planom i programom ima vremena, a plan je, kako dodaje, da deca kada se u junu vrate u školske klupe imaju vremena za obnavljanje onoga što su učili tokom nastave na daljinu.

– Mi smo gospodari školskog kalendara – zaključio je on.

Što se tiče upisa dece u prvi razred, Šarčević kaže da se prošle godine oko 60.000 dece prijavilo online, i da sličan broj očekuje i ove godine.

– Ko ne može, ima telefon škole, sekretari sede kodkuće, primaju pozive i beleže decu, i mi radimo sad neki pred upis, evidentiramo decu, pol, godište… – rekao je ministar prosvete.

Što se tiče upisa u vrtiće, Šarčević podseća da je upis online počeo 30. marta i da je rok produžen do 15. maja, i naglasio da prioritet nemaju deca po redosledu prijava.

– Roditelji moraju da shvate da neće biti nekih prečica – pa ko se prvi javio taj će pre dobiti mesto – objasnio je on.

– Povećan je kapacitet boja mesta u predškolskim ustanovama, to je oko 1.000 mesta, ali mislim da je i u ostalim lokalnim samoupravama tako, dosta se i gradilo u međuvremenu. Imamo u intersu da se deca iz romskih i drugih sredina pojave na upisu – istakao je on.

Izvor: Alo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Šarčević: Kada se učenici u junu vrate u školske klupe imaju vremena za obnavljanje onoga što su učili

  1. Sanja kaže:

    Daj bre kad se vrate juna ko da se vrati juna mozda ti a nasa deca ne.

  2. Ja kaže:

    Kada je neko na FB napisao u svom postu da je ovog coveka babica ispustila, bilo mi je smesno, sada mi je tuzno.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama