Шарчевић: Недостајаће учитељи

август 25, 2020

Tек два одсто анкетираних родитеља определило се да њихова деца прате наставу од куће. Министарство разматра два модела за ученике са здравственим тегобама – да им обезбеди визире уместо маски или да им омогући наставу на даљину

Анкете родитеља показале су да велики број деце жели да наставу од 1. септембра прати у школи, оценио је јуче министар просвете Младен Шарчевић приликом посете Основној школи “Симеон Араницки” у Старој Пазови и поручио да ће ученицима који из здравствених разлога не могу да носе маске бити омогућено да користе визире и да се тренутно разрађују два могућа модела, да та деца крену да прате наставу на даљину или да им се обезбеди довољно визира.

Недостајаће учитељи

– Смањује се проценат оних који ће пратити наставу на даљину. На почетку анкетирања (од прошле недеље) било је испод пет одсто (око 4,5 одсто), а сада је у неким срединама два до три одсто – подвукао је Шарчевић. Министар је истакао да школе имају рок до 27. августа да доставе министарству који модел наставе ће се примењивати у њиховој школи и да као највећи изазов у предстојећој школској години види организовање продуженог боравка за децу. – У неким школама ће недостајати учитељи, али настојимо да се ангажују кадрови са бироа, а имамо и око 3.000 волонтера са учитељских факултета – навео је Шарчевић.

Директорка ОШ “Симеон Араницки” Слађана Бурсаћ истакла је да се у тој школи 99 одсто ученика определило за наставу у школи, која ће бити организована у четири смене, те да ће од 2. до 4. разреда четворо ученика наставу пратити онлајн, а од 5. до 8. разреда два ученика која имају здравствених тегоба.

Спремни за почетак

– То говори да родитељи и ученици имају поверења у школу. Припреме за 1. септембар су у току – рекла је она, истакавши да су спремне и собе за изолацију уколико се појави дете или запослени са повишеном температуром. – Учитељски факултет нам је јавио да постоји могућност волонтирања студената завршних година – навела је Бурсаћ.

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић истакао је да ће и ове, као и претходне године, сви прваци на територији општине Стара Пазова добити бесплатне уџбенике и комплетан школски прибор од локалне самоуправе. К. Васковић

Извор: Курир

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Шарчевић: Недостајаће учитељи

  1. Даница каже:

    Зашто волонтери? Има превише учитеља на бироима по Србији . Треба запослити те младе људе .Они ни у ком случају неће бити вишак. Све и да остану без часова постоји безброј активности које они могу да реализују , а које су Србији неопходне .

    1. Aleksa каже:

      Studenti volonteri po zakonu ne mogu da rade bez nadzora. Znači, ta opcija otpada. To je jedno. Drugo – do početka škole ostala su samo dva radna dana, a ”oni gore” govore kako je sve razrađeno ”u sitna crevca”, da se izrazim tako prosto, ali nedostaju učitelji. Dva dana pred početak škole nedostaju učitelji. Zar se zaista misli da ćemo ih nacrtati i kao table postaviti u odeljenja?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама