Шарчевић: Никоме неће родитељ бити додатни инспектор

1 септембра, 2016

Министар просвете Младен Шарчевић посетио је Основну школу “Синиша Николајевић” у београдској општини Врачар и свим ђацима у Србији пожелео срећан почетак нове школске године.
sarce“Честитам ђацима првацима и осталим ученицима школе као и свим ученицима у Србији срећан почетак нове школске године и искрено се надам да ћемо од ове године покренути многе ствари да школство у Србији буде боље”, рекао је Шарчевић.
Он је најавио да ће данас отпутовати на Косово и Метохију где ће посетити српску школу и додао да ће радити на томе да се сви фактори у образовању оснаже.
“Нико никоме није непријатељ, никоме неће родитељ бити додатни инспектор, али ћемо видети шта ко од нас треба да процењује и шта нам је заједнички циљ. Импрератив је да су деца у центру пажње”, поручио је министар.
Он је захвалио премијеру Александру Вучићу који је, како каже, осетио потребу да реформа друштва крене одакле треба, од просвете.
“Мислим да је потребно променити и закон о породици, и да су то две најбитније полуге”, рекао је Шарчевић.
Шарчевић је поручио и да се мора радити брже, а приметио је и да је због таквог става било шаљивих коментара на блоговима “да је укључен у струју”.
“Трудићу се да радим брже него што сам показао. Видим на блоговима коментаре, али мислим да је то стил рада, да морамо брже радити. Знам шта није рађено и где нас чека јако брза утакмица”, поручио је министар.
Шаречвић је нагласио и да ће његови принципи рада бити јавност, ефикасност и право на исте шансе.
Извор: Мондо/Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама