Šarčević: Obuka za 77.000 nastavnika

11 aprila, 2017

U naredne dve godine akcenat će biti na obuci nastavnika i u te svrhe biće utrošeno 27 miliona evra iz IPA fonda, rekao je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.

On kaže da se uskoro očekuje da budu završene izmene nastavnog plana i programa, a da će se obuka nastavnika odnositi uglavnom na promenu njihovog načina rada.
Pročitajte i Ukidaju se izborni predmeti i prelaze u sekcije
– Ozbiljne promene očekujem 2021. godine, kada će obrazovanje u Srbiji bilo vidljivo kvalitetno, ali bi već 2018. godine trebalo da bude značajno bolje – naveo je ministar.
Obuku će u naredne dve godine proći oko 77.000 nastavnika.
Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Šarčević: Obuka za 77.000 nastavnika

 1. Vesna kaže:

  Da li će obuku proći nastavnici ili učenici?

 2. Doris kaže:

  Dogovorite se, 77 000 nastavnika ili učenika!

 3. Paja kaže:

  Ovaj ministar je neozbiljan. Izgleda da smatra da smo svi imali probleme sa matematikom.
  Pa preko Mudl platforme može lako da se organizuje obuka za 77000 nastavnika.
  Normativ obuke je oko 20 sati godišnje. Uzmimo da je planirano 40 sati obuke jer je sve više od toga prekovremeni rad koji treba neko da plati. Ako je planirao 100 obuke po nastavniiku za 2 godine možemo reći da je planirao mobing nastavnika pa može da bude tuženo Ministarstvo.
  Tu nastaje problem jer imamo da je 27 miliona eura podeljeno sa 77000 nastavnika oko 350 evra. Ispada da je cena po satu obuke oko 9 evra. Poznato je da je 8 sati obuke oko 1500-2000 dinara. Pa vi vidite.
  Izgleda da neko hoće malo žešće da se ugradi.

 4. Zis kaže:

  Čim se pojave pare odmah se organiѕuju raѕne obuke i seminari koji koštaju basnoslovno. Lako je izvući ѕakljucak ko radi i zašto. Najmanju korist će imati nastavnici i đaci. Sve će proći kao i dosadašnje mnogobrojne reforme. Ministar je izgubio kompas.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama