Šarčević: Počinje rad na novim nastavnim planovima i programima

4 oktobra, 2017

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da je Nacionalni okvir obrazovanja završen i da počinje rad na novim nastavnim planovima i programima.
Šarčević je danas u Ubu prisustvovao svečanosti povodom dodele priznanja za 103 učenika generacije osnovnih i srednjih škola Kolubarskog i Mačvanskog okruga u školskoj 2016./2017. godini, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
– Naš zadatak je da obezbedimo uslove da ostanete i svoje znanje iskoristite upravo ovde – rekao je ministar i poželeo učenicima uspeh u nastavku školovanja.
On je rekao da je usvojenim zakonima postavljen okvir za funkcionalno znanje, znanje za 21. vek.
Šarčević je rekao da je će novac koji je opredelila Evropska unija kao budžetsku podršku, 27,4 miliona evra, u najvećoj meri biti upotrebljen za obuku nastavnika za nove oblike i metode rada.
Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Jedan komentar na "Šarčević: Počinje rad na novim nastavnim planovima i programima"

  1. Praktičar kaže:

    Ministru i ekipi savet iz dugogodišnje prakse:Pravite plan i program ne samo za idealne škole.već i za one koje su u sistemu zaboravljene,a postoje.To su male,nepodeljene škole koje su takođe blizu ovih idealnih,ali ne prepoznajete njihove prednosti već samo nedostatke.Imaju prednosti više od ovih idealnih.O njima sam već pisala na ovoj stranici u komentarima.Sve što nije namenjeno adekvatnoj situaciji i primeni je ćorak.Po onoj narodnoj”Što se grbavo rodi,grbavo i umre”.Hoću da kažem da svaka ispravka kasnije nema rezultat.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama