Šarčević: Pokušana dodela novca mimo pravila

25 novembra, 2017

 
Vlada Srbije smenila je danas pomoćnicu ministra za visoko obrazovanje Vesnu Mandić, a na njeno mesto imenovana je Gordana Kokeza, profesorka Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu, potvrdio je za Danas ministar prosvete Mladen Šarčević.

Kao razloge za smenu Mandićeve ministar navodi niz propusta, među kojima je kašnjenje objavljivanja registra istraživača, a time i konkursa za nauku. Ministar kaže i da konkurs oko dodeljivanja grantova za poboljšanje nastave na fakultetima nije urađen kako treba, te da je bilo pokušaja da se sredstva dodele mimo pravila, ali da je uspeo da predupredi takve namere.
– Zaposleni u Sektoru za visoko obrazovanje su se žalili na torturu i mobing, tako da je očigledno postojao loš odnos sa rukovodiocem tog sektora. Ja od svojih zaposlenih zahtevam da mnogo rade, ali je moj princip da sa njima imam dobar odnos – kaže Šarčević.
Razrešenje čeka i dosadašnjeg pomoćnika za studentski i učenički standard Ljubišu Antonijevića jer se taj sektor gasi i biće objedinjen sa investicijama. Na pitanje da li očekuje reakcije SNS čiji je Antonijević član, ministar kaže da “ne očekuje ništa” već da radi “kako mu pamet nalaže”.
Piše: V. Andrić
Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama