Шарчевић: Пријаве 16 или 17 одељења у школи, а да их је у ствари 12 и 13

29 јануара, 2019

Шарчевић: После смене саветника, следи смена директора


Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да су због малверзација у пријављивању броја запослених и одељења у основним и средњим школама већ смењени саветници за економска питања

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да су због малверзација у пријављивању броја запослених и одељења у основним и средњим школама већ смењени саветници за економска питања у неколико школских управа у Београду и Нишу, те да следи смена директора у првих 10 школа.

Шарчевић је навео да је о тим малверзацијама годинама говорио, те да су опомињали много пута до сада да се то не ради.

“Сада смо пресекли и сменили у неколико управа саветнике у Нишу и Београду, вероватно ћемо и на КиМ, а онда идемо у првих десет школа”, рекао је министар новинарима у Научно-технолошмком парку, одговарајући на питање када ће почети смене директора основних и средњих школа као што је већ најавио.

Биће тога, наводи, нажалост још и поручује да не може неко да манипулише подацима и прави буџетске прекршаје.

То је, наводи, била масовна појава коју је службено утврдила и инспекција и додаје да су тако неки људи себи дали за право да пријаве 16 или 17 одељења у школи, а да их је у ствари 12 и 13.

“Ту контролу су могли да прате само поједини саветници у школским управама за економска питања који су такође предмет смена и истраге”, рекао је Шарчевић и навео да су малверзације у вези са пријавама броја запослених и одељења само један од основа за смену.

“Видели сте да неко не реагује на насиље, такође су биле смене и због низа других лоших ситуација где људи нису обављали свој посао, где су се дешавале малверзације”, река је Шарчевић.

Навео је да се паралелно са сменама ради на додели лиценци директорима школа, те нагласио да је тај процес јако строг, да захтева високе компетенције, те да ће се лиценце тешко стицати, али лако губити.

Извор: Танјуг

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама