Šarčević: S premijerkom uskoro o dugu prosvetarima iz 2014.

16 avgusta, 2017

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će ovih dana zakazati sastanak sa premijerkom Anom Brnabić na temu pogrešno obračunatih naknada za godišnji odmor prosvetara za 2014. godinu i o standardu i statusu prosvetnih radnika.
Na pitanje novinara da li će vratiti novac zaposlenima u prosveti zbog pogrešno obračunate naknade za godišnji odmor za 2014. godinu, Šarčević je podsetio da je taj problem bio i prošle godine, te da je tada intervenisao, jer je bilo očigledno da je došlo do greške.
– Vlada je tada vratila novac u roku od 15 dana – podsetio je ministar.
Kako kaže, prosvetari su kasno primetili i objavili da sličan problem postoji i za 2014. godinu.
– Mi već tri meseca sa svim sindikatima istražujemo koliko je sama informacija tačna. U celu priču smo uključili i ministarstva finansija, državne uprave, rada, lice za mirno rešavanje problema i niko ne može da odgovori da li to treba da se da – rekao je Šarčević.
Mi nemamo taj novac, da imamo dali bismo ga, ponovio je ministar i dodao da će imati sastanak sa premijerkom verovatno ovih dana na tu temu.
Na navode da su sindikati najavili tužbe kako bi sprečili zastarevanje slučaja, Šarčević je rekao da na to svako ima pravo.
– Sada imate jednu potpuno čudnu sliku od koje beže svi – rekao je Šarčević dodajući da se njegovo ministarstvo trudilo maksimalno da taj problem reši te da i dalje ne beži od toga.
 
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama