Šarčević: Smena direktora početkom drugog polugodišta, u 100 škola jednosmenski rad

25 januara, 2019

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će pojedini direktori škola koji su počinili teže prekršaje biti smenjeni početkom drugog polugodišta.

Ministar je naveo i da će za lakše prekršaje dobiti samo opomenu.

“Odbio sam da potpišem imenovanje dva direktora, jednog u Vojvodini i drugog u Novom Pazaru jer imaju problem sa Agencijom za borbu protiv korupcije. Ti kandidati su dobili većinu na nastavničkom veću i na školskom odboru, guraju ih u svim glasanjima iako ne ispunjavaju uslove konkursa”, rekao je Šarčević za list Danas od petka.

Prema njegovim rečima, analiza nepravilnost primene stručnog uputstva o formiranju odeljenja pokazala je da se manipulisalo brojem učenika, ali i da su otkrivena četiri sumnjiva savetnika u školskim upravama koji su zaduženi za finansije.

Šarčević je kazao da je ta analiza rađena u šest školskih uprava, ali da je sada proširena i na muzičke škole i škole za decu sa smetnjama u razvoju.

Najavio je i da će od 1. septembra ove godine u 100 škola biti uveden jednosmenski rad.

Izvor: Beta

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Šarčević: Smena direktora početkom drugog polugodišta, u 100 škola jednosmenski rad

 1. Srbin sa KiM kaže:

  Hoćete li, uvaženi ministre, da odobrite drugi mandat Jadranki Vasić, direktorici Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Kosovskoj Kamenici koja je jedini kandidat na tajnom konkursu za reizbor direktora škole?

 2. marija kaže:

  Postovani ministre hitno trazimo smenu direktorke Ksenije Sijan zbog laziranja broja klasa u muzickoj skoli Stanislav Binicki o cemu je upoznat nacelnik Dusan Kicovic

 3. Zdravlje kaže:

  Svi direktori u školama su u sukobu interesa ili su tu zbog interesa,a sve njih čuvaju i pokrivaju svilom i kadifom centri lokalnih samouprava.Ne bih ja tu ništa menjao .U ovako hladnim vremenskim uslovima,sklonim zarazi,oni bi se samo prehladili i zarazili i onako zdravu prosvetnu sredinu.Truljenje je proces koji se sam odvija i ne može se zaustaviti niti sakriti.

 4. Božović Vladan kaže:

  Riba smrdi od glave. Prvo smena ministra, pa tek onda smena loših direktora. Loši direktori su partijski kadrovi, potpuno nesposobni da vrše direktorsku funkciju, ili još i gore, korumpirani i pohlepni. Pitao bih ministra, da li sme da se usudi da smeni nesposobne SNS direktore, i ako je to uradio, da se javno pohvali. U tom slučaju neću više komentarisati.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama