Шарчевић: Смена директора почетком другог полугодишта, у 100 школа једносменски рад

25 јануара, 2019

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да ће поједини директори школа који су починили теже прекршаје бити смењени почетком другог полугодишта.

Министар је навео и да ће за лакше прекршаје добити само опомену.

“Одбио сам да потпишем именовање два директора, једног у Војводини и другог у Новом Пазару јер имају проблем са Агенцијом за борбу против корупције. Ти кандидати су добили већину на наставничком већу и на школском одбору, гурају их у свим гласањима иако не испуњавају услове конкурса”, рекао је Шарчевић за лист Данас од петка.

Према његовим речима, анализа неправилност примене стручног упутства о формирању одељења показала је да се манипулисало бројем ученика, али и да су откривена четири сумњива саветника у школским управама који су задужени за финансије.

Шарчевић је казао да је та анализа рађена у шест школских управа, али да је сада проширена и на музичке школе и школе за децу са сметњама у развоју.

Најавио је и да ће од 1. септембра ове године у 100 школа бити уведен једносменски рад.

Извор: Бета

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


4 коментара на "Шарчевић: Смена директора почетком другог полугодишта, у 100 школа једносменски рад

 1. Србин са КиМ каже:

  Хоћете ли, уважени министре, да одобрите други мандат Јадранки Васић, директорици Основне школе “Десанка Максимовић” у Косовској Каменици која је једини кандидат на тајном конкурсу за реизбор директора школе?

 2. marija каже:

  Postovani ministre hitno trazimo smenu direktorke Ksenije Sijan zbog laziranja broja klasa u muzickoj skoli Stanislav Binicki o cemu je upoznat nacelnik Dusan Kicovic

 3. Здравље каже:

  Сви директори у школама су у сукобу интереса или су ту због интереса,а све њих чувају и покривају свилом и кадифом центри локалних самоуправа.Не бих ја ту ништа мењао .У овако хладним временским условима,склоним зарази,они би се само прехладили и заразили и онако здраву просветну средину.Труљење је процес који се сам одвија и не може се зауставити нити сакрити.

 4. Božović Vladan каже:

  Riba smrdi od glave. Prvo smena ministra, pa tek onda smena loših direktora. Loši direktori su partijski kadrovi, potpuno nesposobni da vrše direktorsku funkciju, ili još i gore, korumpirani i pohlepni. Pitao bih ministra, da li sme da se usudi da smeni nesposobne SNS direktore, i ako je to uradio, da se javno pohvali. U tom slučaju neću više komentarisati.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама