Син је зависан од игрица, шаљемо га у надницу: Родитељи из Чачка дали необичан оглас!

22 јуна, 2016

Родитељи ученика шестог разреда ОШ „Ратко Митровић“ у Чачку одлучили су да објаве оглас у којем траже да неко прими њихово дете у надницу преко летњег распуста
komp
Попустио је у школи, постао је хистеричан и вешт манипулатор. Само му је компјутер важан, кажу отац и мајка дечака од 13 година и траже неког код кога ће брати воће или помагати старијима
Родитељи ученика шестог разреда ОШ „Ратко Митровић“ у Чачку одлучили су да објаве оглас у којем траже да неко прими њихово дете у надницу преко летњег распуста не би ли успели да га одвоје од компјутера и видео-игрица.
Дечак одраста у имућној породици, али отац и мајка су немоћни да се изборе с њим.
Кланови
– Наш старији син се потпуно променио. Супруг и ја већ месецима свим средствима покушавамо да станемо на пут његовом нераду, као и хистерији кад поменемо да ћемо му укинути игрице или интернет. Постао је одсутан, незаинтересован, површан и неодговоран. Играјући игрице, деца су на интернету направила читаве кланове и, оног тренутка када га позову, за њега овај свет више не постоји – каже мајка дечака, тридесетдеветогодишња Д. М., по занимању виша медицинска сестра.
У огласу који је на локалном сајту дао дечаков отац Д. М. (42) наведено је да му син има 13 година, да је крупан, способан, да може да бере воће и помаже старим лицима или да буде помоћни радник у некој радионици.
– Када бих нашао адекватног послодавца, био бих спреман и да му платим за то што ће ми примити сина да ради или бих му надокнадио оно што би му давао на име хонорара. На првом месту је важно да послодавац разуме наш проблем – каже отац, машински инжењер, власник фабрике папирне конфекције која тренутно не ради.
Психолози нису помогли
Породица живи у чачанском насељу Бељина, имају велику кућу, а на плацу гаје поврће. Родитељи кажу да ће дечак, кад се производња у њиховој фирми поново успостави, радити код њих. До тада покушавају да се изборе с проблемом.
– Ове године је једва врло добар у школи. Ишли смо код школског психолога, педагога, чак и у Дом здравља код клиничког психолога. Сви они кажу да је наш син васпитано дете, натпросечне интелигенције, и да не виде никакав проблем. Међутим, по свему ономе што смо покушали како бисмо га одвојили од виртуелног света, закључили смо да је вешт манипулатор. Почињао је да тренира разне спортове, али само размишља о видео-игрицама – кажу родитељи и истичу да се надају помоћи.
Нису решење
БАКЕ И ДЕКЕ ГА РАЗМАЗИЛЕ
Код мојих родитеља на селу имао би шта да ради. Могао би да бере малине, носи гајбице или да берачима доноси воду или храну. Међутим, та пракса се показала као лоша – из искуства знамо да он тамо ништа не би радио зато што би баба и деда брзо попустили пред његовим молбама – каже мајка.
Извор: Детињарије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


5 коментара на "Син је зависан од игрица, шаљемо га у надницу: Родитељи из Чачка дали необичан оглас!

 1. Anica каже:

  Koji je ovo debilizam.

 2. XXX каже:

  A da se izbace iz kuće telefoni, tableti, računari…?!To nikako!!!

  1. Nikolina cura fina каже:

   Bravo ! Prezalite utroseni novac, pa neka sam zaradi…mozda mu tako i “klikne” u glavi…

 3. Mirjana каже:

  baviti se uzrokom vredi samo u situaciji kada bi roditelji promenili međusobni odnos i odnos prema detetu. Deca su nam onakva kako smo ih mi,roditelji,vaspitali. Oni su izvanredni imitatori tj. ogledala nas samih.
  Dete mora da se oseti prihvaćenim i voljenim u prodici,inače će to potražiti na drugoj strani.

  1. Ljilja каже:

   Ne volim generalizovanje, tema je konkretna, pa moze i komentar da bude. Roditelji pokusavaju da se izbore onako kako znaju.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама