Sindikat poziva Šarčevića na pregovore o platama

27 septembra, 2016

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) pozvala je danas ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da otpočnu pregovore o visine osnovice i korekcije koeficijanata, saopšteno je iz tog sindikata.
3(10)
U pismo upućenom Šarčeviću koje je dostavljeno medijima, podseća se da se o visini osnovice za obračun i isplatu plata pregovara svake godine u postupku donošenja predloga budžeta.
“Ugovorne strane se obavezuju da pristupe pregovaranju o korekciji osnovice za obračun plata pre donošenja predloga zakona o budžetu za narednu godinu, ako dođe do bitne promene okolnosti na osnovu kojih je utvrđena osnovica za obračun plata”, navodi se u pismu ministru.
Sindikat očekuje da će pregovori početi u roku od deset dana od pokretanja njihove inicijative, a da će biti završeni u roku od 30 dana.
Takođe, USPRS podsetio je Šarčevića i na Sporazum o rešavanju spornih pitanja pozivajući ga da uključi reprezentativne sindikate tokom izrade zakona iz oblasti obrazovanja.
 
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Sindikat poziva Šarčevića na pregovore o platama"

  1. Jasmina Gabric kaže:

    Nadam se da ce sindikat pregovarati i o koeficijentima za administrativno finansijske radnike jer smo trenutno izjednaceni sa I stepenom odnosno cistacicama..konkretno kod mene u skoli dve cistacice imaju vecu platu od mene sa IV stepenom

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama