Sindikati traže produžetak raspusta i rast plata u prosveti

13 novembra, 2020

Tri reprezentativna sindikata obrazovanja (SRPS, UGS “Nezavisnost” i SOS) uputila su danas premijerki Ani Brnabić i resornom ministru Branku Ružiću dopis sa tri zahteva koja se odnose na povećanje cene rada u obrazovanju, a uoči usvajanja budžeta za narednu godinu.

Foto: RTV, Dejan Kreculj

Drugi dopis je upućen na adresu ministra Branka Ružića i Kriznog štaba, u kojem sindikati traže produženje jesenjeg raspusta za još pet radnih dana, radi zaštite zdravlja.

Sindikati su u skladu sa odredbama kolektivnih ugovora, pre usvajanja budžeta za narednu godinu, uputili zahtev da se cena rada u obrazovanju poveća za 15 odsto za budžetsku 2021. godinu, da se izjednači cena rada za sve zaposlene u delatnostima obrazovanja i da se koriguju koeficijenti za sve zaposlene u obrazovanju do uvođenja pravednih platnih grupa i razreda.

Oni su od Vlade Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražili hitne pregovore u vezi sa navedenim zahtevima.

Izvor: Dnevnik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Jedan komentar na "Sindikati traže produžetak raspusta i rast plata u prosveti"

  1. Goran kaže:

    Svaka cast na razmisljanju,a decu u vecini slucaja uce roditelji kuci… Podrzao bih prvi predlog o povecanju plata kad bi ucitelji i uciteljice radili kao kad smo mi isli u skolu gde se znalo kako se uci sa decom i da roditelji su ti koji mogu minijaturno da pomognu deci,a ne da snose veci deo obrazovanja svog deteta. Sramota

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama