Синдикати траже продужетак распуста и раст плата у просвети

13 новембра, 2020

Три репрезентативна синдиката образовања (СРПС, УГС “Независност” и СОС) упутила су данас премијерки Ани Брнабић и ресорном министру Бранку Ружићу допис са три захтева која се односе на повећање цене рада у образовању, а уочи усвајања буџета за наредну годину.

Фото: РТВ, Дејан Крецуљ

Други допис је упућен на адресу министра Бранка Ружића и Кризног штаба, у којем синдикати траже продужење јесењег распуста за још пет радних дана, ради заштите здравља.

Синдикати су у складу са одредбама колективних уговора, пре усвајања буџета за наредну годину, упутили захтев да се цена рада у образовању повећа за 15 одсто за буџетску 2021. годину, да се изједначи цена рада за све запослене у делатностима образовања и да се коригују коефицијенти за све запослене у образовању до увођења праведних платних група и разреда.

Они су од Владе Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја затражили хитне преговоре у вези са наведеним захтевима.

Извор: Дневник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Синдикати траже продужетак распуста и раст плата у просвети"

  1. Goran каже:

    Svaka cast na razmisljanju,a decu u vecini slucaja uce roditelji kuci… Podrzao bih prvi predlog o povecanju plata kad bi ucitelji i uciteljice radili kao kad smo mi isli u skolu gde se znalo kako se uci sa decom i da roditelji su ti koji mogu minijaturno da pomognu deci,a ne da snose veci deo obrazovanja svog deteta. Sramota

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама