Школа која је скоро потпуно забранила употребу мобилних телефона

5 децембра, 2016

Сликање или снимање себе, друге деце, наставника, наставног процеса, у школи и дворишту, у Основној школи “Јосиф Панчић” на Бановом брду већ неколико месеци је забрањено, а како каже директор Милан Бајић, ова мера је пре свега превентивна.

Kоришћење телефона дозвољено само током одмора

– Имали смо много проблема услед употребе мобилних телефона за сликање других ученика и качење на друштвене мреже непримерених снимака, где је на мети могао да буде било ко. Осећа се потреба да школа то онемогући, а превенција је најбољи начин – објашњава Бајић.

Мобилне телефоне ђаци сада могу да користе само током одмора, за позиве и поруке. За време часова телефони морају бити искључени, а уколико га неки ученик користи, то се уписује у напомену у дневник. Апарат се потом прослеђује у директорову канцеларију и остаје тамо до доласка родитеља.
У школи је строго забрањено коришћење друштвених мрежа, преко телефона или компјутера, а уколико ђак не поштује ово правило, покреће се васпитно-дисциплински поступак.
Ове новине подржавају и родитељи, јер како каже Бајић, и они су свесни проблема које непримерена употреба мобилних телефона у школи може да изазове.
Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Школа која је скоро потпуно забранила употребу мобилних телефона

 1. Забранити него шта каже:

  Добро је да се неко сетио. Да је кренуло. Али све је узалуд без подршке са врха. Да ли су они “горе” свесни шта се дешава и какве ће бити последице. Била настава или не мобилни су ту. Селфи у учионици, у кабинету, тајни аудио и видео снимци вршњака, наставника или било ког запосленог у школи. И после све то полако на друштвене мреже. А онда!!???

 2. Nastavnik каже:

  U savremenom svetu se učenici podstiču da koriste računare, mobilne telefone, Internet i sve ostalo, a u cilju svog obrazovanja. Uostalom, samo je pitanje vremena kada će sve nabrojano zameniti i sveske i štampane udžbenike kod nas. U nekim zapadnim zemljama, to je već tako.
  Ova odluka će za koju deceniju biti poređena sa izjavama od pre stotinak godina, u kojima je objašnjavano da će vožnja železnicom pri brzinama preko 30 ili 40 km/h biti štetna za ljude!

 3. Natasa каже:

  Ma naravno da treba zabraniti. Kod moje dece u NL je zabranjeno, no nisu svi nastavnici bas dosledni, koga uhvate mora da preda telefon do kraja nastave na administraciju, koga uhvate da prepisuje na testu dobija 1, ali pre neki dan mi prica cerka na koji nacin prepisuju oni koji nisu bili na testu kad im se novi zakaze. Sede u hodniku, a izmedju ucionice i hodnika je staklo, predaju i telefon nastavnici, ali…predaju telefon koji su pozajmili, a sa svojim slikaju iz knjige sve sto im je potrebno. Naravno s obzirom da nema testova u kojima se trazi reprodukcija, nece dobiti neku sjajnu ocenu, ali im taj nacin prepisivanja pomogne da dobiju prolaznu ocenu.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама