Školska godina počeće štrajkom

21 avgusta, 2022

Nova školska godina počeće štrajkom prosvetnih radnika, koji će biti održan 1. septembra, potvrdio je potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Zvonimir Jović za dnevni list Danas.

On nije otkrio štrajkačke zahteve, ali je jedan od članova Glavnog odbora sindikata rekao Danasu da će časovi prvog dana škole biti skraćeni na po 30 minuta, a u više gradova širom Srbije održaće se protesti.

Sagovornik Danasa rekao je i da će se zahtevati povećanje plata u prosveti u iznosu od 20%, kao i izmena Stručnog uputstva o formiranju odeljenja, koje od ove godine daje mogućnost kombinovanja odeljenja od 5. do 8. razreda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


2 komentara na "Školska godina počeće štrajkom

 1. Sanja kaže:

  Zanima me kako niko u privatnom sektoru ne štrajkuje? Npr.diplomirani inženjeri? Fakultetski obrazovani, uglavnom izrabljivani, sa prekovremenim satima i možda max 20 dana godišnjeg!? Dragi prosvetni radnici, ako Vam se ne sviđa posao, tražite drugo, bolje plaćeno radno mesto, nemojte da oni zbog kojih postojite – a to su deca – ispaštaju!

  1. Marko kaže:

   Draga Sanja, izvini, ali nisi u pravu.Upravo ta floskula:”Ako ti se ne svidja, trazi drugi posao…..”, nas je i dovela u nezgodnu situaciju.Otisli su ljudi u potrazi za boljim uslovima rada i sada nema ko da predaje deci u skoli.A da, nema ni dece vise po skolama, jer su roditelji otisli gde su bolji uslovi rada i rodili decu u drugoj drzavi.U manjim mestima po Srbiji, jednostavno nema posla, pa nema ni ljudi, a ni dece.Zato se i kombinuju razlicita odeljenja, zbog nedostatka dece.E pa Sanja samo ti cuti i trpi, neka te gazi “gazda” u privatnom sektoru.Sutra neces imati ni penziju, ni zdravstvenu zastitu, jer nece biti radne snage, otisli su, nije im se svidelo, pa nece imati dovoljno radnog stanovnistva da nadomesti broj penzionera.A da su se prosvetari bunili na vreme, i da su im sugradjani pruzili podrsku, sada ne bi imali ovaj problem.
   Podrška za prosvetare, koji se zahtevaju bolje uslove rada.To ce deci biti najvaznija lekcija, da treba da se bore za bolje uslove rada, a ne da cute i da trpe ako im se ne svidja.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama