Славко Гак: Чекамо одлуку Кризног штаба, спремни смо за сваку нову меру

Бeоградски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак изразио је данас уверење да још није потребно затворити београдске вртиће, али и да су надлежни спремни за сваку нову меру ако је Кризни штаб донесе на сутрашњој седници.

– Током новембра, када се корона вирус нажалост распламсао у Србији, у београдским вртићима потврђено је присуство вируса код 40 деце, нешто више од 200 запослених и око 1.000 родитеља. То је притисак коме и даље успевамо да одолимо, па верујем да још увек неће бити неопходно затварање – рекао је Гак за Танјуг.

Подсетио је да су од почетка епидемије предшколске установе спроводиле сваку меру коју је прописао Кризни штаб.

– Тако да ћемо бити спремни и за сваку нову меру уколико је буде сутра – рекао је Гак и нагласио да су београдски вртићи показали колико је важžно строго поšштовања мера јер је само стриктним придржавањем правила спречено веће ширење заразе тамо где су потврђивани случајеви зарžажавања.

Градски секретар је навео да очекује даљи пад долазака деце.

– Очекујем да ће у вртиће долазити само деца родитеља који немају други избор, те ће то свакако помоћи да и убудуће, као до сада у Београду, ниједан случај не измакне контроли – рекао је Гак.

Он је истакао да је, уз велике напоре запослених и свих у систему, важно да вртићи раде, али је наравно безбедност најважнија.

– Кризни штаб нас је до сада одлично водио кроз епидемију, па нема разлога за сумњу у њихове одлуке – закључио је Гак.