Смењена три директора школа

5 септембра, 2020

Нећемо толерисати ни најмање кршење мера. Нема опуштања. Ученици треба да буду одговорни, наставници још више, а директори највише, јер је на њима највећа одговорност. За прва три дана наставе већ сам сменио три директора, у Београду, Панчеву и Нишу. Посредно, њихова смена има везе са непоштовањем мера, али није само то био разлог.


Овако је министар просвете Младен Шарчевић прокоментарисао наводе да средњошколци не носе маске и да то представља велики ризик од заразе. Министар је рекао да и он сам свакодневно добија снимке на којима се виде ђаци, па и наставници без маски, и упозорава да ће реаговати на сваки такав случај.

Он истиче да су јуче одржани актива састанци директора у многим школским управама, а у осталима ће се одржати у понедељак, када креће и појачани надзор просветне инспекције.

– Просвета је велики систем и ако би се један одсто наставника опустио и кршио мере, то би било 1.300 наставника. Ако би то чинило један одсто ученика, имали бисмо 8.500 недисциплинованих, што је огроман епидемиолошки ризик. Користићу све законске могућности да то не дозволим. Не желим да због неодговорне мањине сенка падне на огромну већину која савесно ради свој посао – истакао је Шарчевић.

Кон: Корона би могла да ескплодира у средњим школама

– Корона би могла да експлодира у средњим школама, где се ученици не придржавају обавезе ношења маски. Са свих страна јављају да, за разлику од основаца, средњошколци излазе у двориште школа и друже се без маски и то је нешто што се масовније дешава.

На ово упозорење др Кона реаговао је Александар Марков, председник Форума београдских гимназија који пита:

Да ли је др Предраг Кон мислио да ће га средњошколци послушати, као што се слуша у војсци и носити маске. У школама владају нека друга правила и поштују се дечја правила.

И Марков признаје да проблем са ношењем маски постоји, али и додаје да је Форум упозоравао да ће бити проблема у примени препоручених мера.

– На одморима деца не носе маске и не држе дистанцу. Има и професора којима је тешко да се помире са сталним ношењем маски – каже Марков.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Смењена три директора школа

  1. Mina каже:

    Ko snima decu bez dozvole??? Ko salje snimke???

  2. Aleksa каже:

    Ima profesora kojima smeta nošenje maske zbog zdravstvenih problema, na primer.
    Da bi se ispoštovala sva pravila, svako dete treba da ima ličnog nastavnika.
    Ali, opet što bi rekao Kon, mora neko da čuva decu makar to bilo po tuđoj grbači (čitaj po grbači nastavnika). Meni samo nije jasno zašto je pitanje čuvanja dece prepušteno školama? Zar to nije pitanje kojim treba da se bave roditelji?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама