Срећна мајка – срећна породица

10 фебруара, 2020

Мајка није само жена која одгаја, кува, подиже децу и чува свог супруга – она је пуно више од тога.

Foto: Canva

У ово модерно време није лако бити родитељ. Реч је о најзахтевнијим послу на свету, а највећа награда су добро васпитана, срећна и задовољна деца. У том случају знате да сте одрадили све тачно онако како сте и замислили и због тога будите поносни на себе.

Но, будући да се ради о једном од захтевнијих послова, свакој мајци су потребни љубав, разумевање и подршка. Жена која све то добије од својих најближих, с правом може рећи да је срећна жена. У наставку доносимо што је све потребно свакој мајци да би била срећна и испуњена.

Право на само свој простор:

Свака мама жуди за простором на којем ће ухватити неколико минута само за себе. Тај простор мора бити ослобођен од прљавог веша, намирница и кухињског прибора и мора бити све о чему она сања. Неким мамама то је удобан наслоњач у којем ће испружити своје ноге и прочитати неколико страница књиге, док друге воле да побегну у природи и неколико минута уживати у опуштајућој зеленој боји и свежем ваздухуу.

Добре пријатељице: Када јој недостаје подршке и разумевања, нико је неће разумети боље од њених пријатељица. То су особе с којима може у трену договорити женски излазак и опустити се далеко од партнера и деце.

Време за себе: Да би свака мама добро функционисала потребно јој је време за себе.

У тих неколико тренутака које ће украсти сваког дана она ће напунити батерије уз медитацију, добру књигу, шетњу, шоппинг или једноставно седећи у тишини и одмарати.

Партнер или супруг могу јој помоћи у одгоју деце, у обављању кућних послова, али и у пружању подршке када јој је то потребно.

Топли дом за своју дјецу: Не постоји већа срећа за сваку маму од оне када зна да су њена деца сигурна у дому и да им се ништа не може догодити.

Мама повремено треба и друге људе у породици који ће јој помоћи у одгоју деце, али и опуштању од свих проблема и стреса који јој се накупио током дужег раздобља. Свака добра мама зна да мислећи на себе и волећи себе, она мисли и на своју децу, јер одморна, здрава и сретна мама поклања све то и својој породици.

Извор: Пулт

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама