Шта деца никако не треба да гледају на телевизији (а свакодневно им пуштате)

6 фебруара, 2018

Тинејџери који више од три сата дневно гледају програме са рекламама, нездравије се хране од деце која мање зуре у мали екран. У просеку, ови тинејџери чак 10 пута у току дана нешто грицкају, чипс, кекс или пију газирана пића.

На годишњем нивоу, то је чак 500 нездравих ужина.

Када гледају телевизију без реклама, не једу више, тако да не постоји веза између времена проведеног испред малог екрана и брзе хране, упозорава британски тим за истраживање рака.

Због поражавајућих резултата, овај тим тражи да се избаце рекламе брзе хране у програмима који се емитују пре 21 час, али надлежни се противе забрани. Забрана оглашавања висококалоричних производа важи само за програме намењене деци, али заговорници забране кажу да то није довољно, јер тинејџери гледају спортске, музичке и друге емисије у којима се ови производи масовно рекламирају.

Друго истраживање показало је произвођачи знају шта раде. Од свих реклама које се приказују за време популарних породичних серија и емисија, највећи број се односи на производе који обилују мастима, шећером, сољу.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама