Šta deca nikako ne treba da gledaju na televiziji (a svakodnevno im puštate)

6 februara, 2018

Tinejdžeri koji više od tri sata dnevno gledaju programe sa reklamama, nezdravije se hrane od dece koja manje zure u mali ekran. U proseku, ovi tinejdžeri čak 10 puta u toku dana nešto grickaju, čips, keks ili piju gazirana pića.

Na godišnjem nivou, to je čak 500 nezdravih užina.

Kada gledaju televiziju bez reklama, ne jedu više, tako da ne postoji veza između vremena provedenog ispred malog ekrana i brze hrane, upozorava britanski tim za istraživanje raka.

Zbog poražavajućih rezultata, ovaj tim traži da se izbace reklame brze hrane u programima koji se emituju pre 21 čas, ali nadležni se protive zabrani. Zabrana oglašavanja visokokaloričnih proizvoda važi samo za programe namenjene deci, ali zagovornici zabrane kažu da to nije dovoljno, jer tinejdžeri gledaju sportske, muzičke i druge emisije u kojima se ovi proizvodi masovno reklamiraju.

Drugo istraživanje pokazalo je proizvođači znaju šta rade. Od svih reklama koje se prikazuju za vreme popularnih porodičnih serija i emisija, najveći broj se odnosi na proizvode koji obiluju mastima, šećerom, solju.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama