Шта деца жртвују за петице, да ли сте се некад запитали?

28 јуна, 2018

Познајем мајку која седи испред мене. Заједно смо прошле много. Била сам учитељица чак трима њеним ћеркама и може се рећи да смо готово постале пријатељице. Она је посвећена, савесна мајка која своју децу воли свим срцем. Знала сам одувек да могу с њом да будем потпуно отворена и када су вести добре и када баш и нису. Знам да ми верује. Али, данас, први пут, поставила ми је питање на које сам пожелела да јој одговор прећутим. Да слажем. Нисам знала како да превалим истину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Шта деца жртвују за петице, да ли сте се некад запитали?

 1. Milena каже:

  Odličan tekst, mada se bojim da će mnogi iz njega izvući poruku da je odličan uspeh nešto što je suprotno od ljubavi prema učenju i istinskog obrazovanja. Međutim, moguće je biti i odličan đak i VOLETI učenje.

  1. Snezana каже:

   Snezana
   Lepo je imati dete koje je radoznalo i zeljno novih znanja. Sta uraditi sa decom koja su manje motivisana ili cak ne motivisana?
   Ono sto znam iz svoje prosvetarske struke, da svako dete poseduje neku sposobnost koja zavredjuje pohvale. Na nama odraslima je da tu sposobnost otkrijemo kod dece i da ih pohvalimo. Svaki covek, pa i dete reaguje na pohvale. Mnogo ce mu biti lakse da prezivi neuspehe u onim segmentima ucenja gde bas nije tako uspesno.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама