Како изгледа Berlitz летњи камп и шта кажу деца која су га похађала

Пролећни распуст је већ врло близу, а биће то необично дуга пауза. Ђаци ће се одмарати чак десет дана. Свега неколико недеља по завршетку пролећног распуста, почеће летњи.

То је онај период када родитељи школске деце најчешће буду у проблему, јер:

Да ли су ми деца довољно велика да остану сама код куће док сам ја на послу?

Да ли ће јести здраво?

Да ли ће превише времена провести пред екранима?

Хоће ли налетети на неадекватан садржај на интернету?

Наставите низ.

У потрази за решењем већ смо вам претходних година представљали Berlitz летњи камп. Место на ком деца дан проводе у игри на отвореном, учећи енглески природно, кроз разговор са другарима и “тичерима”. Игре су пажљиво биране тако да подстичу и ментални и моторички развој, а фокус је на томе да деца што више буду на отвореном.

Али да не бисмо ми причали превише, питали смо оне који су претходних година већ били део ове приче и похађали Berlitz летњи камп.

Софија Спасић: “Највише сам уживала у плесним такмичењима”

Софија Спасић има 9 година и две године већ летњи распуст проводи у Berlitz летњем кампу.

– Све ми се допада – од јутарње гимнастике са наставником физичког па до групних такмичарских игара поподне, после ручка, када су обично сва деца заједно. Током дана смо имали разне креативне радионице, а неке стварчице које смо правили још чувам. Често смо у кухињи кували заједно или правили слаткише.

Ипак, од свих активности највише ми се допао плес. Свака група изабере своју песму и вежба своју кореографију током недеље. Петком се групе такмиче између себе на Камповизији, а поени се додељују као на правој Евровизији. На крају проглашавамо победника и деца буду баш узбуђена. – каже Софија.

Она нам је рекла и да све време током кампа причају на енглеском језику – и док кувају, боје или глуме.

– У почетку сам се плашила да ли ћу разумети јер сам енглески тек почела да учим, али већ првог дана сам се опустила.

Максим Ђурић: “Пливање ми је омиљена активност на кампу”

Максим је шестогодишњак који нам каже да једва чека лето да поново почне камп.

– Све активности су ми занимљиве, али ја највише волим пливање и кад се после ручка сва деца заједно играју и такмиче.

На питање која му је најлепша успомена с кампа, Максим каже – приредба коју су деца спремала за родитеље.

– Обожавам кад кувамо и правимо разне ствари. Крофнице су биле јако укусне и надам се да ћу их и ове године правити! – каже Максим.

Он се радо сећа и другара који нису из Србије јер се с њима посебно трудио да се споразуме на енглеском, а то му је, каже “било баш забавно”.

Вељко Несторовић: “Правили смо палачинке у боји!”

Деветогодишњи Вељко каже да му је на Berlitz кампу најјачи утисак оставило управо прављење палачинки. Зато што то нису биле било какве, већ палачинке у боји!

– Од свих активности, највише сам волео кад дође време за art & crafts. Правили смо свашта, а палачинке у боји смо на крају и појели!

Као најлепшу успомену издваја специјалну диплому The Most Passionare Camper коју је освојио прошлог лета и с поносом је чува. Овог лета, каже, планира да колекцију диплома допуни бар још једном, да поново сретне старе али и да упозна нове другаре на кампу.

Ако сте и сами већ почели да размишљате о лету с децом у Београду, више информација о Berlitz летњем кампу потражите ОВДЕ или позивом на број 063/333-227.