Суспензија и дисциплински поступак против васпитачице јер се дете опекло на супу у вртићу

22 јула, 2021

У најмању руку необичан случај суспендовања васпитачице десио се пре месец дана у Нишу. Како пише Блиц, васпитачица из вртића “Славуј” суспендована је с посла након што је петогодишња девојчица задобила опекотине другог степена током ручка у поменутом вртићу, тако што јој се тањир вреле супе пролио у крило.

Foto: Canva

Васпитачица која је била у смени када се незгода десила, не само да је суспендована, већ се против ње води и дисциплински поступак.

Лично, као родитељ, не могу а да се не запитам – зар се већини родитеља не дешавају незгоде? Проливена чорба, просута кафа, понеки шав? А ми пазимо само на једно, двоје, ретко троје деце. Да ли је заиста неко био у стању да донесе овако ригорозну одлуку, због ненамерне грешке? И да ли је ово био немар или раду у немогућим условима, какви су обично лети у вртићима, када су групе деце спојене и прекобројне?

Родитељи деце која похађају групу суспендоване васпитачице захтевају од Управе да је без санкционисања врати на посао, јер су, како наводе, презадовољни њеним радом, али и зато што сматрају да је одговорност и на другим запосленима. Они су Управи упутили и званични захтев.

Сматрају да одговорност није само на васпитачу, већ и на особљу које преузима, проба и прослеђује ручак у вртићу. Није познато да ли је још неко санкционисан због случаја са супом, нити да ли је утврђено чија је конкретна одговорност, као и да ли ће уважити захтев родитеља.

Извор: Блиц/Зелена учионица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


4 коментара на "Суспензија и дисциплински поступак против васпитачице јер се дете опекло на супу у вртићу

 1. Jovanka каже:

  Nije ovdje rijec ni o supi ni o brizi za djecu. Meni to lici na bahatu nesposobnu upravu, a moguce i da pokusavaju uprazniti mjesto za neku svoju “podobnu”. Drzim fige vaspitacici i roditeljima da se izbore.

 2. Aleksa каже:

  Ne razumem zašto suspenzija i disciplinski postupak protiv vaspitačice? Nije vaspitačica kuvala i postavljala supu a još manje prosula supu detetu u krilo. Valjda servirka proverava hranu.
  Drugo, nije se supa sama prosula u krilo. To treba ispitati, a ne odmah suspenzija i disciplinski postupak.

  1. МИНА каже:

   То је израз ,,поштовања” према запосленом. Родитељи су ,,испоштовани” тако што им је прикачено да их је ,,васпитачица наговорила на петицију”… Трагедија наше државе. Уместо да се сагледа радник који је (вероватно био први на удару забринутих родитеља) испало је обратно… родитељи повређеног детета бију битку да му задрже васпитачицу… гле чуда, ,,она је ДОБАР, ОМИЉЕН И ПОШТОВАН ВАСПИТАЧ у очима деце и родитеља”! У очима управе и колега није… она разговара са децом и родитељима, посвећена је и емпатична… и уме да каже ,,добар дан” и поприча са родитељима… да савет… упути… без подвајања и испитивања ко где ради и чиме се бави… Такав васпитач заслужује да га сви подрже… не само родитељи!

 3. Zzz каже:

  Sramota,prava sramota!! Nigde nas ne pominju,nigde nas ne hvale,radimo po nenormalnim uslovima,svakoga dana .

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама