Sutra na sajmu: Kako školski sistem „pogrešno obrazuje”

26 oktobra, 2017

Ako ste planirali da sutra posetite Sajam, neka vam jedna od obaveznih stanica bude i sala za predavanja „Vasko Popa”. Naime, u petak 27.10. od 18.00 – 18.50 u Sali „Vasko Popa“ o knjizi Noama Čomskog „O pogrešnom obrazovanju“ govoriće prof. dr Rajna Dragićević, Zoran Ćirjaković i urednici Eduke.
Plodno delo Noama Čomskog načinilo ga je jednim od najnavođenijih mislilaca u istoriji, i jedinim živim autorom na listi najcitiranijih, na kojoj se nalaze imena poput Platona, Šekspira ili Frojda. „O pogrešnom obrazovanju“ predstavlja nezaobilazan izbor tekstova usmerenih na obrazovanje, sagledano u širem kontekstu savremenog sveta. Autorova kritika načina na koji trenutni školski sistem „pogrešno obrazuje“, i njegovi predlozi za promenu – predstavljaju temeljnu literaturu za nastavnike, roditelje, ljude zaposlene u školskoj administraciji i sve one koji brinu o budućnosti naraštaja kojima ostavljamo ovaj svet u nasleđe.
S obzirom na to ko će govoriti na ovoj maloj tribini, sigurni smo da će biti mnogo zanimljivih stvari o kojima se ne govori svakog dana.
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama