Sutra počinje prvi krug obaveznih obuka za nastavnike “Digitalna učionica”, objavljen spisak škola

11 aprila, 2022

U novonastaloj situaciji i u skladu sa preporukama, Program obuke za zaposlene u obrazovanju /Digitalna učionica/digitalno kompetentan nastavnik – uvođenje elektronskih udžbenika i digitalnih obrazovnih materijala odvijaće se putem interneta, saopštio je danas Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Pogledajte spisak škola kojima obuka počinje 12, 13. i 14. 04. 2022. godine

Obuka je obavezna za sve nastavnike, stručne saradnike i direktore u osnovnim školama, gimnazijama, srednjim stručnim i umetničkim školama i spada u kategoriju obuka od javnog interesa. Cilj obuke je profesionalno osnaživanje nastavnika za korišćenje savremene informaciono-komunikacione tehnologije u svakodnevnoj nastavi, osposobljavanje nastavnika za korišćenje digitalnih udžbenika i otvorenih obrazovnih resursa, kako i korišćenje sistema za upravljanje nastavom i učenjem u digitalnom okruženju i  većeg broja alata za samostalno kreiranje obrazovnih resursa.

Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja je direktorima škola koje su uključene u novi krug obuka prosledio obaveštenje sa spiskom nastavnika koji će pohađati obuku.

Nastavnici ovih škola dužni su da samostalno popune prijavu sa ličnim podacima prema uputstvima koje će dobiti od direktora svoje škole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama