Sve je manje vukova i ovaca, a sve više vuk-ovaca!

 
FBG:  UPOOMOĆ, Vuče , Vuče! Sve je manje Vukova i Ovaca, a sve više Vuk-ovaca!
V. K: Pa doša su Nova Vremena, znaš…Integracije, Prava Deteta, Zaštita potrošača…Moraš da se fbgprilagodiš, ili propadaš…
FBG: Vuče ,Vuče, a da mi ukinemo tu tvoju nagradu? Znaš, Ona ne vredi ništa, ima je na Svakom Ćošku!
V. K: Jesi li ti normalan? Pa Tolika Deca je Sanjaju još od Pete godine, čim završe sa Lego Kockicama!Toliki Roditelji Obećavaju Svojoj Deci da če im Skockati Moju Nagradu, samo još da Popuste Miša Kiselina,Ljubica Aorist, Pera Ameba, Prle Sopran i Joca Ubica…..A ti oćeš To da im Oduzmeš? Da Deca Pate? Da li ti Znaš kako se Oseća Dete kome je nešto Obećano a nije Ispunjeno? Sramota! Ko nam Obrazuje Decu! Takve kao što si ti treba izbaciti iz obrazovanja!
FBG: Ama Vuče, to nije bilo u moje vreme, znalo se ko može…
V. K: Često se prisetim onih dugih besnih hladnih vlažnih suvih besanih noći, dok sam kotrljao u Beč i nazad. Konji seru, mesečina, sunce pesak, imao sam viziju…kada jednog dana ja pobedim , ustanovi Moja nagrada, za Onu Decu, koja Znaju Sve i Svašta! Znaš, sada mi je Srce na Mestu! Još malo i sva Deca će postati Vuk-oci!
FBG: Pa na šta će to da liči? Poklanjamo im Ocene i Šakom i Kapom…
V. K: Ideš li ti uopšte na stručna usavršavanja? Dvajesčtr eksterno, četres interno i onoliko bočno? Neplaćeno, subotom,  al zato ne ide u platu! Malo li je? Osavremeni nastavu!Poklanjaj i ti! Pa za šta sam se ja borio?
FBG: Ama bre, Vuče, izvini, Tvoja rečenica nije baš…
V. K: Ko mi kaže? Kad sam ja bio nepismen , ti se nisi bio ni rodio!
FBG:Vuče, Vuče, bubo lenja, šta će reći pokolenja?
V. K: Ma ko j… pokolenja?! Pazi vako: imam ja jednu prelepu zbirku pesama, znaš…malo nezgodnih,pa, ko me bude optužio za psovanje, kaži im ko sam ja! Drugi ne mogu, ali ja mogu da psujem koliko hoću, jer sam se ja svojim radom za to izborio..Neka se žale LGBT-u, NUNS-u i RATEL-u. A pesma kaže: pšššš…
Preuzeto:
Četvrti broj časopisa FBG
http://issuu.com/forumbg/docs/forum_bg_gimnazija_04?e=6279485%2F5416105