Свој деци у Београду ваучери од 6000 динара, Шапић најавио проширење капацитета дневног боравка у СВИМ школама

Градоначелник Београда Александар Шапић најавио је данас да ће ваучере у износу од 6.000 динара добити сва деца у Београду, закључно са ђацима четвртог разреда средње школе, као и сви запослени у образовним и предшколским установама.

„Јавна набавка за ваучере је расписана, а крајем новембра или почетком децембра требало би да буду спремни за поделу. Инсистирао сам на томе да се не уплаћује новац на рачуне родитеља, већ да то буде ваучер који се може искористити за широки спектар производа.“, рекао је Шапић.

Како је објаснио, град се одлучио за ваучере јер се може десити да новац који леже на рачун због разних административних забрана или дугова, заврши на другом месту. Ваучери су, рекао је, начин да новац сигурно дође до деце.

„Средства могу да буду потрошена одједном, из више пута, а може да се доплати и потребан износ за нешто што кошта више од вредности ваучера“, објаснио је градоначелник и додао да би волео да Град Београд у будућности обезбеди и новогодишње пакетиће за сву децу.

Шапић је данас одржао састанак са директорима свих предшколских установа, основних и средњих школа Београда на којем их је информисао о процедури поделе ваучера. Сваки директор школе дужан је да има списак деце и да задужи ваучере сходно броју деце и запослених на списку.

Такође, градоначелник је говорио о проширењу капацитета за дневне боравке у основним школама.

„Постојећи капацитети нису довољни и у неким школама постоји озбиљан проблем по овом питању. Моја идеја је да у свакој школи буде повећан капацитет дневног боравка. Прво ћемо решавати тамо где су најхитније потребе, а све мора и естетски да буде урађено како треба, а не да се наружи комплетна слика установе зарад проширења капацитета. Требало би да свака школа одреди простор где би могао да се прошири капацитет, а на нама је да у наредним одлукама о градским буџетима уврстимо и ову ставку“, каже Шапић.