Свој деци у Београду ваучери од 6000 динара, Шапић најавио проширење капацитета дневног боравка у СВИМ школама

19 октобра, 2022

Градоначелник Београда Александар Шапић најавио је данас да ће ваучере у износу од 6.000 динара добити сва деца у Београду, закључно са ђацима четвртог разреда средње школе, као и сви запослени у образовним и предшколским установама.

“Јавна набавка за ваучере је расписана, а крајем новембра или почетком децембра требало би да буду спремни за поделу. Инсистирао сам на томе да се не уплаћује новац на рачуне родитеља, већ да то буде ваучер који се може искористити за широки спектар производа.”, рекао је Шапић.

Како је објаснио, град се одлучио за ваучере јер се може десити да новац који леже на рачун због разних административних забрана или дугова, заврши на другом месту. Ваучери су, рекао је, начин да новац сигурно дође до деце.

“Средства могу да буду потрошена одједном, из више пута, а може да се доплати и потребан износ за нешто што кошта више од вредности ваучера”, објаснио је градоначелник и додао да би волео да Град Београд у будућности обезбеди и новогодишње пакетиће за сву децу.

Шапић је данас одржао састанак са директорима свих предшколских установа, основних и средњих школа Београда на којем их је информисао о процедури поделе ваучера. Сваки директор школе дужан је да има списак деце и да задужи ваучере сходно броју деце и запослених на списку.

Такође, градоначелник је говорио о проширењу капацитета за дневне боравке у основним школама.

“Постојећи капацитети нису довољни и у неким школама постоји озбиљан проблем по овом питању. Моја идеја је да у свакој школи буде повећан капацитет дневног боравка. Прво ћемо решавати тамо где су најхитније потребе, а све мора и естетски да буде урађено како треба, а не да се наружи комплетна слика установе зарад проширења капацитета. Требало би да свака школа одреди простор где би могао да се прошири капацитет, а на нама је да у наредним одлукама о градским буџетима уврстимо и ову ставку”, каже Шапић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


13 коментара на "Свој деци у Београду ваучери од 6000 динара, Шапић најавио проширење капацитета дневног боравка у СВИМ школама

 1. Vlada Kovačević каже:

  A nelegalna gradnja??
  Skrećeš pažnju,a?

 2. Pancevac каже:

  Bravo za gradonacelnika. Mogao bi i gradonacelnik Panceva da razmislja malo o sugradjanima a ne da samo gleda gde je jos koji prazan plac ostao!

 3. Zaboravljeni каже:

  Naravno da ce deca u Beogradu dobiti vaucer.A sta je sa decom koja nisu u Bg oni nepostoje kao da je cela Srbija samo Beograd!!!!Sramota kad treba da se glasa cela Srbija je dobrodosla a kad treba da se nesto da onda je to samo jadni Beograd.Muka mi je vise od tog jeb..og Beograda!!!!!!!!

 4. Daliborka каже:

  Само су деца из Београда деца! Остала деца из Србије нису , њима не треба помоћ, пакетићи и прибор!

 5. Gaga каже:

  Pa naravno…samo u Bg zive deca,po ostalim gradovima su majmuni!!

 6. Aleksa каже:

  Šta vam je kriv Šapić? Pitajte svog gradonačelnika šta je sa decom iz vašeg grada.

  1. Stanovnik Srbije каже:

   Nije nam kriv Šapić, ali se iz Srbije svi prihodi slivaju za BG. Sramota!!!

 7. Zoran каже:

  Diskriminacija nasa deca su gradjani drugog reda

 8. Bojan каже:

  Svaka čast na ovakvom potezu,ali i van Beograda žive deca i prosvetni radnici

 9. Elizabeta каже:

  Svaka čast za Beograd,šta je sa drugim gradovima u Srbiji,ili naša deca nisu deca….E Srbine i Bogu si težak…

 10. Zika каже:

  Pa naravno…samo u Bg zive deca,po ostalim gradovima nisu deca

 11. Učitelj каже:

  A za decu i zaposlene u centralnoj i južnoj Srbiji, nema? Oni ne postoje!!!

 12. Tijana каже:

  Dobro je da se neko setio i ove male deca. Svaka čast za gradonacelnika, samo da nastavi ovako da se bori za naše mlade jer oni su budućnost naša.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама