СЗО: Није забележен НИЈЕДАН случај преношења короне са детета на одраслу особу

1 маја, 2020

Најновија студија тврди да није пронађен ниједан случај преношења корона вируса са детета на одраслу особу, преноси Sun.

Анализом утицаја болести ковид-19 на децу показало се да деца не играју значајну улогу у ширењу корона вируса.

Foto: Canva

Чак и Светска здравствена организација тврди да до сада није забележен случај да је дете млађе од 10 година пренело корона вирус на старије.

Студија коју је спровео Краљевски колеџ предијатрије и здравља деце открили су да њихови докази доследно указују деца ипак не играју важну улогу у ланцу заразе, као што се раније мислило.

– Ковид-19 погађа децу јако ретко и укључује често асимптоматске случајеве. Постоје докази о критичним случајевима деце, али они су јако ретки. Улога деце је и даље нејасна, али изгледа да она не играју значајнију улогу – рекао је др Аласдаир Мунро, клинички истраживач педијатријских заразних болести.

Ове недеље откривено је да деветогодишњи дечак који је заражен корона вирусом у Француској није пренео вирус никоме, упркос контакту са више од 170 људи.

Ове теорије придржавају се и Швајцарци па су њихове власти одлучиле да укину забрану социјалног контакта између старијих особа и деце до 10 година старости, јер су научници закључили да малишани у том узрасту немају развијене рецепторе за корона вирус, па тако не могу бити ни преносиоци, објавио је BBC.

Извор: Телеграф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "СЗО: Није забележен НИЈЕДАН случај преношења короне са детета на одраслу особу"

  1. Persa каже:

    Izvor Telegraf 😁😁😁 Daj informisite se malo i prestanite da se brukate

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама