Такмичење “Мислиша”: Рок за пријаве ускоро истиче. Погледајте какве су задатке ђаци решавали претходних година

Foto: Canva

Математичко друштво “Архимедес” ове школске године по деветнаести пут организује масовно Математичко такмичењe “Мислиша”, покренуто по узору на такмичење “Кенгур”.

Досадашња такмичења „Мислиша“ била су веома успешна, о чему сведочи и статистика – број учесника растао је од 7000 у 2006. години до 54550 колико их је било 2020.

“Мислиша” има два нивоа: основни ниво и републичко финале.

Основни ниво такмичења одржаће се 14. марта 2024. године (четвртак) у 12 сати, истовремено у свим школама које пријаве ученике. Спроводи се према пропозицијама и оперативном Упутству које добија свака школа. Мото такмичења остаје: „Математика за све“ (или бар за већину).

Велико републичко финале планирано је за 12. мај 2024. у Београду.

Рок за пријављивање: 25. 2. 2024. Посебне материјале о начину пријављивања, условима учешћа и начину спровођења (општи позив-пропозиције, кратку информацију, упутство, образац пријаве) потражите на сајтовима www.arhimedes.rs и www.mislisa.rs.

На такмичењу могу да учествују сви ученици који то желе, од 1. разреда ОШ до 4. разреда СШ, нарочито они који воле да решавају лепе математичке задатке и математику уче са задовољством.

Задатке са такмичења Мислиша за период од 2019. до 2023. године, потражите ОВДЕ.