Тиодоровић: Било предлога да наредне недеље школе не раде…

15 новембра, 2020

Очекујем да ће нове мере дати резултате, изјавио је данас епидеиомолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић.

Тиодоровић је додао да је, уз поштравање мера, веома важно и то што је донета допуна Закона о заштити становништва од заразних болести, јер ће на тај начин бити повећан број учесника у надзору над спровођењем мера.

Навео је и да је веома важно да грађани схвате да се од њих не тражи послушност, већ одговорност.

– Увек треба све мере људима лепо објаснити, не треба их застрашивати, плашити, већ да се позову на одговорност – рекао је Тиодоровић.

Он је рекао да је медицински део Кризног штаба тражио још неке мере, али и да ове које су уведене представљају баланс између очувања здравља становништва и одрживе економске ситуације.

– Ово је прва примена мера, али ће увек моћи да се додају и нове, на основу процене опште епидемиолошке ситуације – рекао је Тиодоровић и додао да је Кризни штаб “у дневном заседању”, те да се на дневном нивоу договорају и да брзо и лако могу да допуне мере.

Како је навео, данас је усвојена једна од најважнијих мера, а она се односи на ограничење рада угоститељских објеката и других места где се људи окупљају.

– Ми ћемо и даље предлагати и влада ће проширивати мере уколико то буде захтевала епидемиолошка ситуација – поручио је Тиодоровић.

Он очекује да ће се, уз нове мере, и уз бољу њихову контролу, смањити број оболелих.

– Мере много не вреде ако немате њихову добру контролу. Уз измене Закона о заштити становништва од заразних болести, сада се у надзор, осим санитарних инспектора, укључују комуналне милиције – навео је Тиодоровић.

Упитан да ли је било предлога да се продужи јесењи распуст, он је рекао да је било предлога да наредне недеље школе не раде, али је навео да је тренутно стабилна ситуација у школама, те да за тим у овом моменту није било потребе.

Што се тиче зимског распуста, навео је да се размишља о томе да зимски распуст у Војводини и у остатку Србије буду у исто време.

– Мој предлог је да то буде од 19. децембра до 20. јануара и на тај начин се обухватају и католички и православни Божић. О томе се само размишља, имамо времена за то – рекао је Тиодоровић.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Тиодоровић: Било предлога да наредне недеље школе не раде…"

  1. Радоје Ћеранић каже:

    Има и у том тзв. тиму реалних предлога. Одличан је предлог био да сте обуставили наставу још недељу дана да се на неки начин прекине овај узлазни талас епидемије. Наставници су сада припремљени и био је најбољи и најреалнији предлог, али изгледа све што је реално не пролази, пролазе само политичке одлуке. Ученици ништа не би изгубили већ су се и они прилагодили онлајн настави. Такође, предлог за зимски распуст може се рећи да је у реду, што се тиче померања, што може зависити од епидемиолошке ситуације.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама