Tiodorović: Bliži smo tome da raspust počne 25. decembra

Epidemiolog doktor Branislav Tiodorović izjavio je danas da pedijatri, deset dana od završetka jesenjeg raspusta, ne izveštavaju o povećanju broja zaražene dece i da govore o stabilizaciji, ali i smanjenju broja dece koja dolaze u kovid ambulante.

“Podaci kojima ‘Batut’ i Ministarstvo prosvete raspolažu govore da je broj nastavnika koji su odsutni zbog kovida negde na 0,3 do 0,38 posto i da kod učenika imamo 0,1 posto koji su odsutni. Videćemo, danas su počela po starom, po onom idealnom metodu da rade deca i videćemo kakav će to da ima efekat”, rekao je epidemiolog.

“Bliži smo tome da zimski raspust počne 25. decembra”

Govoreći o potencijalnom ranijem početku zimskog raspusta od 15. decembra, Tiodorović je rekao da postoje dva modela – da raspust počne ili 15. ili 25. decembra.

“Bliži smo drugom modelu. Mi moramo da poštujemo stav prosvetnih radnika. Oni su herojski izdržali velike probleme ove dve godine. Uspeli su sa onlajn nastavom koja je bila veoma dobro organizovana, ali nije dovoljna, jer učenici i studenti ne mogu zadovoljiti sve potrebe da nauče sve što je neophodno onlajn nastavom”, kazao je Tiodorović.

Kada je reč o slavama i drugim proslavama, Tiodorović je poručio da je juče slavio slavu u porodičnim uslovima u ograničenom broju prisutnih i da su svi bili vakcinisani.