Tiodorović: Škole i fakulteti mogu biti zatvoreni za dve nedelje, ako se narod ne uozbilji

12 oktobra, 2020

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović najavio je mogućnost zatvaranja škola i fakulteta u Srbiji ukoliko broj novozaraženih na dnevnom nivou bude veći od 500.

On je ocenio da je realno očekivati da će taj broj biti dostignut u naredne dve nedelje „ako se narod ne uozbilji“.

„Ova nedelja biće veliki test, uverićemo se da li je i onaj deo naroda koji ne poštuje baš mnogo mere shvatio da je ozbiljno i da li svi naši apeli imaju nekog uspeha ili smo osuđeni na potpuni neuspeh“, naveo je epidemiolog za današnji Kurir.

Dodao je da je „prijatno“ iznenađen što se u prethodna dva-tri dana u Nišu kao i u nekim drugim gradovima, ugostitelji pridržavaju ograničenja radnog vremena do 23 časa.

„Ako i u Beogradu bude krenulo kako valja, onda nećemo preći 100-150 novih pozitivnih dnevno. Međutim, ukoliko u Beogradu ne bude shvaćeno koliko je situacija ozbiljna, kao i u Novom Pazaru, koji je ukinuo pa ponovo vratio vanrednu situaciju pod pritiskom s vrha, imaćemo najmanje 300-400 novih slučajeva dnevno vrlo brzo“, ocenio je Tiodorović.

Dodao je da ni u tom slučaju ne treba uvoditi policijski čas već zatvoriti kafiće i restorane i to u gradovima koji su žarišta epidemije.

„Zatvorićemo i bioskope, pozorišta, neće biti dozvoljene nikakve manifestacije, ni kulturne ni muzičke. Geografskom distribucijom broja pozitivnih videće se gde je žarište, pa ako bude trebalo, i pojedini delovi grada biće zatvoreni ili deo grada neće u potpunosti funkcionisati. Ne moraju svi da plaćaju ceh zbog neodgovornog ponašanja nekih“, naveo je epidemiolog.

Izvor: Beta/Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Tiodorović: Škole i fakulteti mogu biti zatvoreni za dve nedelje, ako se narod ne uozbilji"

  1. Danica Petrović kaže:

    Ovaj čičekanja iz afere svinjski grip još nije u penziji? Ni potpukovnik iz iste afere? Šta je bilo , ne mogu da nađu mlađu , a dovoljno kvarnu kljusinu? Škole su postale imitacija infektivnih klinika . Ima nastavnika koji primoravaju decu da drže maske na licu i dok sede u klupi i ne govore . Se u svemu , vrlo sramno i vrlo bolesno . Ali ne brinite , ide Bog i nosi platu .

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama