Тиодоровић: Школе и факултети могу бити затворени за две недеље, ако се народ не уозбиљи

12 октобра, 2020

Члан Кризног штаба за сузбијање епидемије корона вируса Бранислав Тиодоровић најавио је могућност затварања школа и факултета у Србији уколико број новозаражених на дневном нивоу буде већи од 500.

Он је оценио да је реално очекивати да ће тај број бити достигнут у наредне две недеље „ако се народ не уозбиљи“.

„Ова недеља биће велики тест, уверићемо се да ли је и онај део народа који не поштује баш много мере схватио да је озбиљно и да ли сви наши апели имају неког успеха или смо осуђени на потпуни неуспех“, навео је епидемиолог за данашњи Курир.

Додао је да је „пријатно“ изненађен што се у претходна два-три дана у Нишу као и у неким другим градовима, угоститељи придржавају ограничења радног времена до 23 часа.

„Ако и у Београду буде кренуло како ваља, онда нећемо прећи 100-150 нових позитивних дневно. Међутим, уколико у Београду не буdе схваћено колико је ситуaција озбиљна, као и у Новом Пазару, који је укинуо па поново вратио ванредну ситуацију под притиском с врха, имаћемо најмање 300-400 нових случајева дневно врло брзо“, оценио је Тиодоровић.

Додао је да ни у том случају не треба уводити полицијски час већ затворити кафиће и ресторане и то у градовима који су жаришта епидемије.

„Затворићемо и биоскопе, позоришта, неће бити дозвољене никакве манифестације, ни културне ни музичке. Географском дистрибуцијом броја позитивних видеће се где је жариште, па ако буде требало, и поједини делови града биће затворени или део града неће у потпуности функционисати. Не морају сви да плаћају цех због неодговорног понашања неких“, навео је епидемиолог.

Извор: Бета/Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Тиодоровић: Школе и факултети могу бити затворени за две недеље, ако се народ не уозбиљи"

  1. Даница Петровић каже:

    Овај чичекања из афере свињски грип још није у пензији? Ни потпуковник из исте афере? Шта је било , не могу да нађу млађу , а довољно кварну кљусину? Школе су постале имитација инфективних клиника . Има наставника који приморавају децу да држе маске на лицу и док седе у клупи и не говоре . Се у свему , врло срамно и врло болесно . Али не брините , иде Бог и носи плату .

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама