Tip nastavnika

24 januara, 2015

Nastavnik KOORDINATOR
Način rukovođenja: demokratski tip
Prilikom donošenja odluka i pravila svi treba da su uključeni. Učenici treba da preuzmu inicijativu za rad.
Metode rada: metode aktivne nastave
Organizacija rada
Vodi računa o organizaciji rada. Poštuje postavljene rokove. Podsiče aktivnost učenika. Svojim rečima izaziva “intelektualni nemir“ kod učenika. Ne smeta mu kreativni žagor u učionici, jer je centralni deo saradnje diskusija. Razvija zdrave međuljudske odnose. Kod učenika podstiče odgovornost prema obavezama, tako što učenici snose posledice za nepoštovanje planiranih obaveza.ucitelj
Prednosti
Atmosfera učenja je zanimljiva, nije napeta. Podstiče individualni razvoj, ali i rad u grupi, pri čemu se posebno razvijaju saznajni procesi: istraživanje, analiza, sinteza…
Nedostaci
Prilikom diskusije učenici mogu da se udalje od osnovne teme, pri čemu se troši vreme i energija. Ovaj nedostatak se prevazilazi tako što nastavnik ima uvek precizno definisane ciljeve i zadatke časa, te u skladu sa tim prati dešavanja na času.
Nastavnik VOJNI KOMANDANT
Način rukovođenja: autokratski tip
Suština odnosa jeste da učenici slede zadatke. Radi u tišini i uz poštovanje pravila discipline.
Metode rada: klasične metode
Organizacija rada
Predaje, a učenici ne postavljaju pitanja. Sam donosi odluke, jer smatra da on zna šta je najbolje. Kontrola je centralni deo atmosfere u učionici. On je strog, te nema mesta za trenutke opuštanja.
Prednosti
Ima dobru organizaciju. Uvažava sve rokove i vrlo je efikasan u radu. Može da predvidi situaciju, reakcije učenika…
Nedostaci
Učenici su u ovakvoj atmosferi često nezadovoljni, jer se radi pod pritiskom. Kod učenika se razvija pasivan odnos prema stvarnosti. Ne postoji unutrašnja motivacija za rad kod učenika.
Nastavnik DRUG
Način rukovođenja: slobodan tip
Metode rada: nisu definisane
Organizacija rada
Nastavnik se zbližava sa učenicima, šali se sa njima, pa i druži. Smatra da će rad biti uspešniji, ako se izgubi granica između nastavnika i učenika. U govoru koristi žargone i uvodi lične priče, oblači se mladalači neprimereno…
Prednosti
Učenici vole ovakve časove, jer rade bez pritiska. Učenici lakpe prihvataju nekoga ko je sličan njima.
Nedostaci
Nastavnik može da bude neozbiljno shvaćen. Atmosfera se prenosi i na shvatanje predmeta i nastave, te učenici ne pokazuju odgovornost prema obavezama.
Nastavnik BEZ AUTORITETA
Način rukovođenja: liberalni tip
Svaki učenik radi prema individualnim potrebama
Metode rada: nisu definisane
Organizacija rada
Nastavnik smatra da učenici treba da rade kako žele, bez ikakvih pritisaka. Ne trudi se da postavi granice u disciplini i poštovanju radnih obaveza.
Prednosti
Nema prednosti, jer je neprimenjivo u školi. Sloboda odlučivanja je moguća kod definisanih ljudi, školovanih, samostalnih pojedinaca. Saradnja postoji prilikom davanja zadatka i uzimanja rezultata.
Nedostaci
Uglavnom izostaju rezultati rada. Učenici bez jasno usmerenih obaveza nemaju osećaj obaveznosti. Učenici sa radnim navikama trpe od neradnika. Ovde su neradnici u prednosti u odnosu na nastavnika. Nastavnik pokazuje nesigurnost.
Izvor: uciteljiucenici.wordpress.com

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama