Treći čas fizičkog ipak ostaje

24 avgusta, 2017

Unija: U ponedeljak će se znati koliko je tehnoloških viškova u prosveti

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković rekla je da bi u ponedeljak, 28. avgusta moglo da se zna koliki je broj tehnoloških viškova u prosveti.
– Što se tehnoloških viškova tiče, mi tu priču tek treba da otvorimo jer su škole do 15. avgusta imale mogućnost da prijave tehnološke viškove. Sada se sve to ubacuje i obrađuje u informacionom sistemu “Dositej” i mislim da bismo u ponedeljak mogli imati prvi presek. Tada ćemo znati koliki je broj tehnoloških viškova u odnosu na ono što je bilo prošle godine – rekla je Jasna Janković za portal Gradski biro.
Ona je rekla da su do sada, na osnovu sporazumnog prekida radnog odnosa, isplaćene četiri otpremnine prosvetnim radnicima i da su u proceduri pripreme za isplatu još 67 otpremnina.
– Pretpostavljam da će do kraja ovog meseca to biti završeno, pa će se taj broj kretati negde oko 70. A da podsetim bilo je novca za 1.200. Dakle, tu ima još puno prostora da se oni koji žele prijave za otpremnine – kazala je predsednica USPRS.
Prema njenim rečima, otpremnine mogu dobiti samo oni zaposleni koji su 100 odsto tehnološki višak a nakon njihovog odlaska iz sistema radno mesto na kome su radili se gasi.
Treći čas fizičkog ipak ostaje
Ona je kazala da je USPRS svojom “upornom akcijom” uspela da promeni Pravilnik o planu i programu za peti razred.
– Tako da fizičko – taj treći čas koji je na neki način trebalo da bude ukinut, jer je ukinut izabrani sport ipak ostaje u rasporedu i naše kolege neće gubiti časove. Ne samo oni nego i oni koji predaju izborne predmete sa liste B za narednu školsku godinu – kazala je Jasna Janković.
Na konferenciji za novinare USPRS koja je održana u julu, posle sastanka reprezentativnih sindikata sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, rečeno je da u sistemu ima 354 osoba koje imaju status tehnološkog viška i da se pretpostavlja da će ih biti još
 
Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama