Трећи час физичког ипак остаје

24 августа, 2017

Унија: У понедељак ће се знати колико је технолошких вишкова у просвети

Председница Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС) Јасна Јанковић рекла је да би у понедељак, 28. августа могло да се зна колики је број технолошких вишкова у просвети.
– Што се технолошких вишкова тиче, ми ту причу тек треба да отворимо јер су школе до 15. августа имале могућност да пријаве технолошке вишкове. Сада се све то убацује и обрађује у информационом систему “Доситеј” и мислим да бисмо у понедељак могли имати први пресек. Тада ћемо знати колики је број технолошких вишкова у односу на оно што је било прошле године – рекла је Јасна Јанковић за портал Градски биро.
Она је рекла да су до сада, на основу споразумног прекида радног односа, исплаћене четири отпремнине просветним радницима и да су у процедури припреме за исплату још 67 отпремнина.
– Претпостављам да ће до краја овог месеца то бити завршено, па ће се тај број кретати негде око 70. А да подсетим било је новца за 1.200. Дакле, ту има још пуно простора да се они који желе пријаве за отпремнине – казала је председница УСПРС.
Према њеним речима, отпремнине могу добити само они запослени који су 100 одсто технолошки вишак а након њиховог одласка из система радно место на коме су радили се гаси.
Трећи час физичког ипак остаје
Она је казала да је УСПРС својом “упорном акцијом” успела да промени Правилник о плану и програму за пети разред.
– Тако да физичко – тај трећи час који је на неки начин требало да буде укинут, јер је укинут изабрани спорт ипак остаје у распореду и наше колеге неће губити часове. Не само они него и они који предају изборне предмете са листе Б за наредну школску годину – казала је Јасна Јанковић.
На конференцији за новинаре УСПРС која је одржана у јулу, после састанка репрезентативних синдиката са министром просвете Младеном Шарчевићем, речено је да у систему има 354 особа које имају статус технолошког вишка и да се претпоставља да ће их бити још
 
Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама