TRI LEPE VESTI za ljubitelje „Zelenbabinih darova“

Prva! U štampi je knjiga Novčić sudbine, treći nastavak avantura Mike i Pauna, junaka popularnih knjiga Zelenbabini darovi i Tajna nemuštog jezika!

Druga! Sve tri knjige imaju nove korice, koje je ilustrovao DOBROSAV BOB ŽIVKOVIĆ!

Treća! Komplet od sve tri knjige sa novim koricama Boba Živkovića možete kupiti u pretprodaji do 1. septembra, uz popust od 35%, po ceni od 1560 dinara (umesto 2400 dinara što će biti redovna cena)!

Knjige u pretprodaji možete kupiti na sajtu Kreativni centar, uz plaćanje uplatnicom ili kreditnom karticom, kao i u knjižarama Kreativnog centra u Beogradu (Makedonska 30 i Uroša Martinovića 12) i Nišu (Sinđelićev trg 19)

Pretprodajna akcija se završava 1. septembra, nakon čega će vam sve tri knjige iz serijala Zelenbabini darovi biti isporučene na kućnu adresu ili ćete moći da ih preuzmete u pomenutim knjižarama (o čemu ćete biti na vreme obavešteni). Ostvarite popust i uživajte u ovim fantastičnim romanima!

Autorka knjiga iz serijala Zelenbabini darovi je istoričarka umetnosti Ivana Nešić, čija su dela inspirisana pričama koje je slušala u detinjstvu, balkanskom mitologijom, lepotom i umetnošću. Njen roman Zelenbabini darovi nalazi se u izboru lektire za 5. razred osnovne škole i dobio je Nagradu Neven za najbolju dečju knjigu u 2013. godini, dok je nastavak Tajna nemuštog jezika osvojio Nagradu Zmajevih dečjih igara Rade Obrenović za 2014. godinu.

„Čudesna priča o magijskim bićima, ljudskom svetu i njihovom spajanju i razdvajanju. Maštovito, zabavno, strašno i smešno istovremeno.“

Prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović

O knjigama:

Zelenbabini darovi

Vođen željom da spase svet, ali ne sasvim lišen sebičnih motiva, dečak po imenu Mika prolazi kroz čudesne svetove i neobična iskušenja. Potpuno neočekivano zatiče se u službi kod Zelenbabe, starice velike moći i tajanstvenog porekla. Hoće li uspeti da se izbori s moćnim mitskim bićima i dokazati da zaslužuje tajanstvene Zelenbabine darove?

Tajna nemuštog jezika

Nakon susreta sa Zelenbabom Mika je mislio da ga više ništa ne može iznenaditi, ali kada od svog prijatelja Pauna bude dobio na dar nemušti jezik, otkriće da se grdno prevario. U čemu je tajna nemuštog jezika i šta će poznanstvo sa strašnim Zmijskim Carem doneti Miki?

Novčić sudbine

„Pomozi onome ko ti u narednim danima zatraži pomoć, inače neće valjati“, pisalo je u poruci koju je Miki dodelila sudbina u obliku belog miša. Da bi se spasao, trebalo je samo da popravi jedan slomljeni rog, a onda se ispostavilo da će morati i da zaustavi jedan rat i da stigne do kraja sveta. Hoće li uspeti da konačno uzme sudbinu u svoje ruke?