Три правила Била Гејтса када је реч о деци и употреби мобилних телефона

24 јануара, 2018

За већину људи имена Бил Гејтс и Стив Џобс синоними су за технолошке иновације. Али, иако су они практично заслужни за то што компјутери и мобилни телефони данас изгледају тако како изгледају и иако су их они учинили доступним широј популацији, и један и други су веома строги када је реч у употреби технологије у кући.

Конкретно, Бил Гејтс од своје деце тражи да поштују три правила: прво, нема мобилних телефона пре 14. рођендана; друго, нема мобилних телефона за столом док се једе; и треће, мобилни телефон се не носи у кревет.

Једном приликом у интервјуу за The Mirror, Гејтс је рекао, “Задатак родитеља је да увек тражи искључиво добре начине за употребу технологије, као што је употреба у сврху учења или одржавања контакта с пријатељима, али и да пазе да употреба не постане неумерена.

И преминули Стив Џобс такође је постављао врло строга ограничења својој деци. Строга до те мере да је својој деци забранио употребу iPad, у чијем је стварању и сам учествовао. Ово је изјавио 2011. у интервјуу за The New York Times.

Ако два највећа технолошка мага у историји рачунара својој деци намећу изузетно строга правила када је реч о употреби технологије, како је могуће да већина родитеља не следи њихов пример?

Када су ваша деца добила први мобилни телефон?

A. Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама