Три репрезентативна синдиката у образовању траже прекид рада у школама и вртићима

12 марта, 2020

Три репрезентативна синдиката у образовању упутила су данас допис Влади Србије и Министарству просвете, науке и технолошког развоја којим су затражили привремени прекид рада у свим васпитно-образовним установама због коронавируса, преноси Бета.

У допису који су потписали Синдикат образовања Србије, ГСПРС „Независност” и Синдикат радника у просвети Србије тражи се да рад буде привремено прекинут због безбедности деце, студената и запослених.

„У вези с тим, тражимо да се привремено обустави рад у свим васпитно-образовним установама док се не стекну услови за нормално функционисање. Изгубљени часови ће се надокнадити по препоруци Министарства просвете, науке и технолошког развоја”, навели су синдикати у допису.

И Самостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије упутио је данас допис министру просвете, науке и технолошког развоја Младену Шарчевићу којим траже обуставу рада у предшколским установама на одређено време.

„Дужност ми је да вас обавестим да међу запосленим у предшколским установама Србије влада велика забринутост поводом епидемиолошке ситуације – проглашењем пандемије коронавируса у свету и појавом оболелих у нашој земљи”, наводи се у саопштењу синдиката.

Додаје се да су установе самоиницијативно појачале хигијенске и профилактичке мере и да су предшколским установама достављена упутства о превентивним мерама у циљу спречавања преношења и ширења инфекције, али да су запослени мишљења да су те мере контрадикторне, јер захтевају додатан број извршилаца.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама