Tri reprezentativna sindikata u obrazovanju traže prekid rada u školama i vrtićima

12 marta, 2020

Tri reprezentativna sindikata u obrazovanju uputila su danas dopis Vladi Srbije i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kojim su zatražili privremeni prekid rada u svim vaspitno-obrazovnim ustanovama zbog koronavirusa, prenosi Beta.

U dopisu koji su potpisali Sindikat obrazovanja Srbije, GSPRS „Nezavisnost” i Sindikat radnika u prosveti Srbije traži se da rad bude privremeno prekinut zbog bezbednosti dece, studenata i zaposlenih.

„U vezi s tim, tražimo da se privremeno obustavi rad u svim vaspitno-obrazovnim ustanovama dok se ne steknu uslovi za normalno funkcionisanje. Izgubljeni časovi će se nadoknaditi po preporuci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja”, naveli su sindikati u dopisu.

I Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije uputio je danas dopis ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću kojim traže obustavu rada u predškolskim ustanovama na određeno vreme.

„Dužnost mi je da vas obavestim da među zaposlenim u predškolskim ustanovama Srbije vlada velika zabrinutost povodom epidemiološke situacije – proglašenjem pandemije koronavirusa u svetu i pojavom obolelih u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju sindikata.

Dodaje se da su ustanove samoinicijativno pojačale higijenske i profilaktičke mere i da su predškolskim ustanovama dostavljena uputstva o preventivnim merama u cilju sprečavanja prenošenja i širenja infekcije, ali da su zaposleni mišljenja da su te mere kontradiktorne, jer zahtevaju dodatan broj izvršilaca.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama