Три ученика из Трстеника враћена у школу

Тројица ученика Техничке школе у Трстенику, која су избачена из школе јер су малтретирали наставницу енглеског језика, враћена су у школу због процедуралних грешака начињених током искључења, изјавила је председница Уније синдиката просветних радника Србије Јасна Јанковић, а преноси Инсајдер.

Наставничко веће Техничке школе из Трстеника донело је крајем новембра прошле године одлуку да се ученици који су измакли столицу професорки енглеског и све то снимали, искључе из те школе.

„Они су се вратили у школу, али се професорка није вратила јер она још нема снаге да уђе у школу“, казала је Јанковић за Инсајдер.

Просветни радници су организовали протест после инцидента у Трстенику, а тада је поручено да ће поново изаћи на улицу, уколико не буду задовољни мерама које држава предложи.

На питање да ли је Унија задовољна мерама јер нових протеста нема, Јанковић је одговорила да ће чекати „још неко време“, те да „то време истиче после враћања ученика из Трстеника у школу“.

Када је реч о ситуацији у основној школи у Сечњу која је поделила јавност, Јанковић је рекла и да у школама не постоји правилник о обележавању Светог Саве. Она је, говорећи о случају школе у Сечњу где је директорка одлучила да на обележавању Светог Саве у школи не буде свештеник – а он је ипак био, оценила „да је директорка можда реаговала исхитрено – али има право“.

„Ми немамо правилник о обележавању Светог Саве и мислим да је директорка можда реаговала исхитрено – али има право јер правилника нема“, навела је Јанковић.