Trik za farbanje jaja penom za brijanje

27 marta, 2017

Standardno farbanje jaja zna da bude prilično zahtevno i dosadno – a da ne pričamo o mogućnosti da vam sva jaja popucaju prilikom farbanja u vreloj vodi! S druge strane, jednobojna uskršnja jaja su totalno monotona, i zato je internet opsednut za trikom sa penom za brijanje pomoću kog možete da dobijete jaja u svim bojama duge.

Jutjub video koji ima preko dva miliona pregleda zaludio je svijet zahvaljujući sjajnom triku sa pjenom za brijanje. Naime, ako riješite da na ovaj način ofarbate jaja za Uskrs, ne samo da neće biti potrebe da kuvate jaja sa bojom, već ćete dobiti ubjedljivo najzanimljiviji dezen – tako da ćete sve oduševiti.

Zanimljivo je da isti trik funkcioniše i sa šlagom ili umućenom slatkom pavlakom, pa tako ne morate da koristite hemiju (koja se nalazi u peni za prijanje).

Potrebno je:

– pena ili umućen šlag
– različite boje za hranu (tečne)
– činija
– dve kašičice ili štapića
– bela skuvana jaja

Priprema:

Penu ili šlag sipajte u činiju, optimalno u neku plastičnu ili aluminijumsku koju posle možete da bacite. Dodajte po nekoliko kapi različitih boja za hranu, pa pomoću štapića ili kašičica sve izmešajte tako da se dobije dezen nalik na raznobojni mermer.

Sve što vam sada ostaje jeste da jaja umačete jedno po jedno tako da pokupe razne boje sa svih strana, a onda ih ostavite da stoje na papirnom ubrusu oko 20 minuta (što duže, to bolje). Na kraju pažljivo ubrusom skinite penu, bez trljanja, a na jajima će ostati boja – i to takva da će jaja izgledati kao su upravo stigla iz magične zemlje jednoroga i vila!

Ako vam fali inspiracija za farbanje jaja, pogledajte šta sve možete da napravite ove godine:

Pogledajte kako jednostavno možete da napravite raznobojna jaja.

Izvor: 24sata

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama