U Beogradu otvoren Centar za autizam kod dece koji menja način tretmana

10 oktobra, 2022

U okviru Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu, danas je otvoren Centar za autizam, koji će raditi po principu dnevne bolnice u okviru koje će se obavljati dijagnostika i tretman dece, preneo je Tanjug.

U Centru će raditi multidisciplinarni tim stručnjaka uz moguću dodatnu dijagnostiku različitih drugih somatskih pridruženih oboljenja, rekla je direktorka klinike dr Jelena Đorđević.

Ona kaže da će za svakog pacijenta biti izrađen individualni, personalizovani plan lečenja sa reevaluacijom stanja na svakih šest meseci.

“Ono na šta smo posebno ponosni u ovom Centru danas, jeste senzorna soba koja predstavlja specijalizovanu terapijsku sobu u okviru koje se vrši tretman, odnosno stimulacija čula, a sa ciljem da se postigne senzorna integracija, jer je poznato da se određeni problemi kod dece sa autizmom javljaju usled postojanja disbalansa na nivou senzorne integracije. Takođe, prvi put se uvodi terapija sa životinjama, tu će biti naš pas Laza, za emocionu podršku ovoj deci, jer su poznati benefiti koje deca sa autizmom mogu imati od takvog tretmana”, kazala je dr Đorđević za Tanjug.

Na Kliniku se, pojašnjava ona, dolazi sa uputom koji izdaje izabrani lekar a na kome je naznačen uput za Centar za autizam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama