У пожаревачкој школи сви ђаци од првог до четвртог разреда послати на онлајн наставу

27 октобра, 2020

Ученици од првог до четвртог разреда Основне школе “Краљ Александар I” у Пожаревцу послати су кућама да прате наставу онлајн будући да је директор, неколико учитеља и наставника заражено корона вирусом! У Новом Пазару корона је ушла у пет школа, а у Шапцу у укупно четири и сви ти ђаци су послати да од куће прате наставу.

Foto: Canva

Како је речено “Блицу” у пожаревачкој школи, дошло је до заражавања једног наставника који је био у контакту са још неколико запослених у овој школи и они ће сви бити у карантину.

Такође, једно лице које је запослено у управи школе већ неколико дана заражено је истим вирусом.

Међу зараженима је и директор школе као и два учитеља. То је био разлог да се ученици од првог до четвртог разреда врате на онлајн наставу.

– Доста наставника и учитеља чека на резултате тестирања, па нисмо никога желели да доводимо у опасност – казали су нам из ове школе.

Родитељима је прослеђено обавештење да се “један део запослених налази у карантину”.

“У том циљу смо принуђени да наставу пребацимо на онлине”, наводи се. У поруци се додаје да се то чини у циљу заштите деце и запослених услед корона вируса.

– Ученици ће минимум две недеље бити на оњалн настави – рекли су за “Блиц” у овој школи.

У школи ће дневни боравак радити несметано, као и целодневна настава. Ученици од петог до осмог разреда редовно ће похађати наставу за сада.

За сада нема ученика заражених корона вирусом.

Петоро заражених ђака у Новом Пазару

Петоро ученика у четири основне и једној средњој школи у Новом Пазару и Тутину инфицирано је корона вирусом, а сви ђаци из њихових одељења из предострожности су прешли на онлине наставу.

Директора Завода за јавно здравље Шефадил Спахић каже за “Блиц” да се сви ученици код којих је потврђено присуство вируса осећају добро и да немају симптоме ове заразне болести.

– Сви инфицирани ученици долазе из породица чији чланови су оболели од ковида 19, па је присуство вируса код њих откривено јер су тестирани као контакти оболелих. У кућној изолацији су, а сви ученици из њихових одељења су прешли на онлине наставу и под појачаним су епидемиолошким надзором. За сад немамо информације да су се код неког од њих развили симптоми ове болести – каже Спахић.

Он је додао и да су школе, у сарадњи са стручњацима Завода, спровеле све прописане мере након што је инфекција откривена код тих ученика, као и да се за остала одељења настава одвија по плану.

И у Шапцу на онлајн настави

Корона вирус појавио се и међу ученицима у једној основној и три средње школе у Шапцу, тако да је половина одељења са којима су заражени имали контакт у самоизолацији и натаву прати онлине.

Такође, на корона вирус су позитивна и два професора у Музичкој школи.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама