U požarevačkoj školi svi đaci od prvog do četvrtog razreda poslati na onlajn nastavu

27 oktobra, 2020

Učenici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole “Kralj Aleksandar I” u Požarevcu poslati su kućama da prate nastavu onlajn budući da je direktor, nekoliko učitelja i nastavnika zaraženo korona virusom! U Novom Pazaru korona je ušla u pet škola, a u Šapcu u ukupno četiri i svi ti đaci su poslati da od kuće prate nastavu.

Foto: Canva

Kako je rečeno “Blicu” u požarevačkoj školi, došlo je do zaražavanja jednog nastavnika koji je bio u kontaktu sa još nekoliko zaposlenih u ovoj školi i oni će svi biti u karantinu.

Takođe, jedno lice koje je zaposleno u upravi škole već nekoliko dana zaraženo je istim virusom.

Među zaraženima je i direktor škole kao i dva učitelja. To je bio razlog da se učenici od prvog do četvrtog razreda vrate na onlajn nastavu.

– Dosta nastavnika i učitelja čeka na rezultate testiranja, pa nismo nikoga želeli da dovodimo u opasnost – kazali su nam iz ove škole.

Roditeljima je prosleđeno obaveštenje da se “jedan deo zaposlenih nalazi u karantinu”.

“U tom cilju smo prinuđeni da nastavu prebacimo na online”, navodi se. U poruci se dodaje da se to čini u cilju zaštite dece i zaposlenih usled korona virusa.

– Učenici će minimum dve nedelje biti na onjaln nastavi – rekli su za “Blic” u ovoj školi.

U školi će dnevni boravak raditi nesmetano, kao i celodnevna nastava. Učenici od petog do osmog razreda redovno će pohađati nastavu za sada.

Za sada nema učenika zaraženih korona virusom.

Petoro zaraženih đaka u Novom Pazaru

Petoro učenika u četiri osnovne i jednoj srednjoj školi u Novom Pazaru i Tutinu inficirano je korona virusom, a svi đaci iz njihovih odeljenja iz predostrožnosti su prešli na online nastavu.

Direktora Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić kaže za “Blic” da se svi učenici kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa osećaju dobro i da nemaju simptome ove zarazne bolesti.

– Svi inficirani učenici dolaze iz porodica čiji članovi su oboleli od kovida 19, pa je prisustvo virusa kod njih otkriveno jer su testirani kao kontakti obolelih. U kućnoj izolaciji su, a svi učenici iz njihovih odeljenja su prešli na online nastavu i pod pojačanim su epidemiološkim nadzorom. Za sad nemamo informacije da su se kod nekog od njih razvili simptomi ove bolesti – kaže Spahić.

On je dodao i da su škole, u saradnji sa stručnjacima Zavoda, sprovele sve propisane mere nakon što je infekcija otkrivena kod tih učenika, kao i da se za ostala odeljenja nastava odvija po planu.

I u Šapcu na onlajn nastavi

Korona virus pojavio se i među učenicima u jednoj osnovnoj i tri srednje škole u Šapcu, tako da je polovina odeljenja sa kojima su zaraženi imali kontakt u samoizolaciji i natavu prati online.

Takođe, na korona virus su pozitivna i dva profesora u Muzičkoj školi.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama