У школама у Републици Српској настављена настава

У школама у Републици Српској данас је настављена настава. У просторијама основних и средњих школа од данас ће бити реализоване и све спортске и друге активности школске деце и омладине, навели су у Министарству просвете и културе.

Из Министарства истичу да им, у складу са епидемиолошком ситуацијом, васпитно-образовне установе и градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе, у наредном периоду могу доставити предлог за обустављање наставе у основним и средњим школама, пише Срна.

Предлог може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одељења.

– Министарство и Републички педагошки завод ће, у случају потребе у било којој локалној самоуправи, за ученике основне школе, у сарадњи са Радио-телевизије Републике Српске, организовати наставу на даљину, а за ученике средње школе настава на даљину ће бити организована посредством електронских средстава комуникације, на исти начин као што је то било успешно реализовано у другом полугодишту претходне школске године – наглашавају у ресорном министарству.

Извор: Блиц