Да је ово правило које важи у свим школама потврђује и Звонимир Јовић, задужен за правна питања у Унији синдиката просветних радника.
– Закон заиста оставља директору дискреционо право када је реч о запосленима на одређено време. Ако је колегиници истекао уговор, он је имао право да, без много образложења, ангажује другог радника – објашњава Јовић. – Али ту постоји ипак и други аспект, а то је мишљење родитеља, колектива и ученика, што такође треба уважавати. Ако наставница има готово једногласну подршку свих њих и ако објективно нема пропуста у раду, поштено би било да остане да ради. Не може министарство у исто време да говори да ће се више уважавати суд родитеља, да ће они оцењивати рад школе, а онда када у једном случају имају недвосмислен став родитеља, тако грубо да га игноришу.
Директор Булић је за “Новости” своју одлуку образложио као дискреционо право.
– Закон каже да је дискреционо право директора да попуњава радна места, али то право мора да се користи за добробит деце и колектива, што овде није случај – каже Владана Михаиловић, наставница биологије и бивша директорка школе. – Наставница Афродита је изузетан педагог и неко ко је часове енглеског језика унапредио. Зато и није чудо да има толику подршку родитеља и својих колега. Она је, такође, омиљена наставница ђацима. Није постојао ниједан разлог да остане без часова и у вишим разредима.
Према речима наше саговорнице, директор је своју “дискрециону” одлуку у колективу објашњавао притисцима из Министарства просвете.
Извор: Новости