Ученици из Србије нападнути на екскузрији у Венецији

Ученици из Србије који боравe на екскурзији нападнути су у Венецији, потврђено РТС-у у Министарству просвете. Како РТС сазнаје, група Албанаца напала је ученике Зуботехничке школе у Београду, док су ђаци на плажи испред хотела у Лидо ди Језолу слушали музику. Из школе за РТС кажу да је један дечак задобио повреде главе, али да нико није теже повређен.

Ђаци Зуботехничке школе у Београду, који бораве на екскурзији у Венецији, налазили су се на плажи испред хотела, када им је пришао један мушкарац, албанске националности.

Група Албанаца најпре је ђаке гађала стакленим флашама, а онда су почели да их јуре. Један ученик задобио је повреде главе и њему је указана медицинска помоћ.

Повређени ученик збринут и налази се у хотелу

У међувремену и Министарство просвете је саопштило да је ученик четвртог разреда лакше повређен и да се, након што му је указана помоћ у здравственој установи, вратио у хотел.

“Према добијеним информацијама од директорке школе, инциденту су претходиле провокације на плажи између групе младића и ученика Зуботехничке школе, а сукоб се наставио испред хотела“, наводи Министарство.

Додају да је о инциденту обавештена италијанска полиција, а да су сви ученици добро.

Извор: РТС