Учитељица Лела родитељима својих ђака послала поруку: Знам да је сада актуелна еуфорија око Дана жена. Али нема тог поклона који је мени потребан…

Сезона куповине осмомартовских поклона сваке године на површину извуче две крајности. Оне који су категорички против било каквих поклона за васпитачице и учитељице (изузев честитки које направе деца), вероватно не знајући ни сами због чега тачно, и оне који планирају велике куповине и купују путовања, телефоне, рачунаре. Руку на срце, већина их је негде у средини. Што је и потпуно у реду.

А учитељице и васпитачице? Оне су у овом периоду године предмет ружних шала и већина њих, веровали или не, уопште не воли Осми март. Познајем их неколико и заправо једва чекају да тај дан прође, како би и шале на њихов рачун престале.

И пошто је тема непријатна, оне је ни пред родитељима не покрећу. Али учитељица Лела одлучила је да непријатност остави по страни и отворено каже шта мисли. И одушевила родитеље својих ученика.

Она је послала поруку родитељима својих ђака, замоливши их да сав новац који су планирали за њен поклон уплате на рачун једне самохране маме којој је потребна помоћ за лечење.

Али, верујте нам, Лела није изузетак. Она је само пример. Пробајте да, макар део новца који сакупите уплатите на рачун некога коме је то заиста потребно, а уплатницу поклоните учитељици. Будите уверени да ће за 9 од 10 учитељица то бити најбољи осмомартовски поклон.